Bayern Munchen - Manchester City, meci contând pentru manşa a doua a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 19 aprilie, de la ora 22:00, pe Allianz Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Bayern Munchen pare a avea o misiune imposibilă în încercarea de a se califica în semifinalele competiţiei, după ce Manchester City s-a impus în tur cu un categoric 3-0 (Rodri 27, Bernardo 70, Haaland 76).

Bayern Munchen este pe locul 1 în Bundesliga, cu două puncte peste a doua clasată, Borussia Dortmund, cu şase etape înainte de finalul sezonului intern, iar după înfrângerea din Anglia a remizat în campionat pe teren propriu, 1-1 cu Hoffenheim.

Echipa antrenată acum de Thomas Tuchel a ajuns în sferturile de finală după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Inter Milano, Barcelona şi Viktoria Plzen (şase victorii din şase meciuri), apoi a trecut în optimile de finală de Paris Saint Germain, 1-0 în deplasare şi 2-0 acasă.

Bayern Munchen a cucerit de şase ori trofeul Champions League, ultima oară în sezonul 2019-2020, când câştiga finala cu PSG, 1-0 la Lisabona, şi a mai pierdut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei.

Manchester City este pe locul 2 în Premier League, la patru puncte în urma liderului Arsenal, cu şapte etape înainte de finalul sezonului intern (are însă un meci mai puţin disputat).

„Cetăţenii” vin după o serie de zece victorii consecutive în toate competiţiile (campionat, Cupa Angliei, Liga Campionilor), ultima fiind obţinută în week-end-ul trecut, 3-1 pe teren propriu cu Leicester.

Echipa lui Pep Guardiola s-a calificat în această fază a competiţiei după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Borussia Dortmund, Sevilla şi FC Copenhaga (patru victorii şi două remize), iar în optimile de finală a trecut de RB Leipzig, 1-1 în deplasare şi 7-0 pe teren propriu.

Cea mai bună performanţă a lui Manchester City în Champions League este finala disputată în sezonul 2020-2021 şi pierdută în faţa lui Chelsea, scor 0-1 la Porto.

Cele două echipe s-au întâlnit în trei „duble” din Champions League (fiecare dintre ele s-a impus de câte trei ori), ultima oară în faza grupelor din sezonul 2014-2015, când Bayern Munchen a câştigat acasă cu 1-0, iar Manchester City şi-a luat revanşa pe teren propriu, scor 3-2.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Bayern Munchen - Manchester City.

Bayern Munchen - Manchester City GG


Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime