​Inter - Benfica, meci contând pentru manşa a doua a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 19 aprilie, de la ora 22:00, pe San Siro din Milano, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Inter este cu un pas în semifinalele Champions League, unde n-a mai ajuns de 13 ani, după ce a trecut în tur de Benfica, la Lisabona, scor 2-0 (Barella 51, Lukaku 82p), şi doar o catastrofă de proporţii ar putea să o împiedice să acceadă în „careul de aşi”.

Inter trece printr-o perioadă neagră în Serie A, unde a acumulat un singur punct în ultimele cinci etape (a pierdut de trei ori la rând pe teren propriu) şi a ajuns abia pe locul 5, la două puncte distanţă de ultima poziţie de Liga Campionilor.

După meciul tur de la Lisabona, Inter a pierdut acasă cu modesta Monza şi doar o calificare în semifinalele din Champions League l-ar mai ţine în funcţie pe antrenorul Simone Inzaghi, măcar până la finalul sezonului 2022-2023.

Inter a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Bayern Munchen şi din care au mai făcut parte Barcelona şi Viktoria Plzen (trei victorii, o remiză, două înfrângeri), apoi a trecut în optimile de finală de Porto, 1-0 pe teren propriu şi 0-0 în deplasare.

Inter a câştigat de trei ori Liga Campionilor, ultima oară în sezonul 2009-2010 (2-0 în ultimul act cu Bayern Munchen la Madrid), şi a mai pierdut alte două finale.

Benfica este pe locul 1 în Primeira Liga, dar mai are doar patru puncte în faţa lui Porto, cu şase etape înainte de finalul sezonului intern, după ce în ultimele două etape de campionat a pierdut de fiecare dată, ultima oară pe terenul lui Chaves (a treia înfrângere la rând, după cele cu Porto, scor 1-2, şi cu Inter, scor 0-2, ambele pe teren propriu).

Pentru a ajunge în optimile de finală, echipa lui Roger Schmidt a câştigat o grupă din care au mai făcut parte PSG, Juventus şi Maccabi Haifa (patru victorii şi două remize), iar în optimile de finală a trecut de Club Brugge, 2-0 în deplasare şi 5-1 acasă.

Benfica are în palmares două trofee Champions League, cucerite în 1961 şi 1962, şi a mai pierdut alte cinci finale, ultima în 1990 (0-1 cu Milan la Viena).

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori până acum, prima dată chiar în finala Cupei Campionilor Europeni din 1965, disputată la Milano, Inter - Benfica 1-0 (Jair 42).

Benfica şi Inter au mai fost adversare în optimile de finală din Cupa UEFA, ediţia 2003-2004, când cele două echipe au remizat la Lisabona, 0-0, pentru ca, apoi, italienii să se impună la Milano, scor 4-3.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Inter - Benfica.

Inter - Benfica 1X

Cotă 1,35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol