Napoli - Milan, meci contând pentru manşa a doua a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 18 aprilie, de la ora 22:00, pe San Paolo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Napoli şi Milan se întâlnesc în singurul duel „intern” din această fază a competiţiei, iar în tur, pe San Siro, campioana Italiei s-a impus cu 1-0 (Bennacer 40).

Napoli este lider detaşat în Serie A - 14 puncte peste Lazio, cu opt etape înainte de finalul sezonului intern - şi se îndreaptă spre al treilea titlu din istorie, dar are o şansă imensă să dea lovitura şi în Champions League.

După meciul tur, de la Milano, Napoli a remizat în campionat, 0-0 cu Verona pe teren propriu, însă antrenorul Luciano Spalletti a menajat mai mulţi titulari sau i-a introdus târziu pe teren.

Napoli a ajuns această fază a competiţiei după ce câştigat o grupă cu Liverpool, Ajax şi Glasgow Rangers (cinci victorii şi o înfrângere), iar în optimile de finală a trecut de Frankfurt, 2-0 în deplasare şi 3-0 pe teren propriu.

Până în acest sezon, Napoli nu trecuse niciodată de optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde a ajuns de trei ori (2012, 2017 şi 2020), fiind eliminată de Chelsea, Real Madrid şi Barcelona.

Milan este pe locul 4 în Serie A şi tremură pentru un loc de Champions League în chiar primul sezon după cel în care a câştigat titlul după 11 ani, iar după prima manşă cu Napoli a remizat cu Bologna, în deplasare, scor 1-1, fără aproape toţi titularii.

Echipa antrenată de Stefano Pioli a ajuns în sferturile de finală după ce terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Chelsea şi din care au mai făcut parte Salzburg şi Dinamo Zagreb (trei victorii, un egal şi două înfrângeri), iar în optimile de finală a trecut de Tottenham, 1-0 pe teren propriu şi 0-0 la Londra.

Milan este a doua cea mai titrată echipă din istoria Champions League, cu şapte trofee în palmares (doar Real Madrid are mai multe - 14), ultimul fiind cucerit în 2007 (a mai pierdut de cinci ori în ultimul act al competiţiei).

În partidele disputate în acest sezon în Serie A, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe terenul adversarei, Napoli cu 2-1, pe 18 septembrie 2022 (Politano 55p, Simeone 78, respectiv, Giroud 69), iar Milan cu 4-0, pe 2 aprilie 2023 (R. Leao 17, 59, Brahim 25, Saelemaekers 67).

Câştigătoarea dublei manşe dintre Milan şi Napoli va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Benfica şi Inter (0-2 în tur).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final (în timpul regulamentar de 90 de minute) în meciul Napoli - Milan.

Napoli - Milan PsF1


Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime