FC Argeş - Chindia, meci contând pentru etapa a 4-a din play-out, este programat, luni, 17 aprilie, de la ora 17:30, pe Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

FC Argeş şi Chindia încheie etapa a 4-a din play-out cu un adevărat derby al supravieţuirii, cele două echipe, în special gazdele, fiind ameninţate cu retrogradarea.

FC Argeş este pe locul 9, primul direct retrogradabil, cu 14 puncte, la patru puncte în urma celor de la UTA Arad, care ocupă ultima poziţie de baraj, şi a pierdut toate cele trei partide disputate până acum, nereuşind nici măcar să marcheze: 0-2 cu U Cluj şi 0-1 cu FC Botoşani, ambele în deplasare, şi 0-2 cu FC Voluntari, acasă.

În această perioadă, echipa lui Bogdan Vintilă a fost eliminată şi din sferturile de finală ale Cupei României, după 0-1 pe terenul celor de la CFR Cluj.

FC Argeş este una dintre cele mai slabe echipe pe teren propriu în acest sezon, cu patru victorii, patru remize şi opt înfrângeri, cel mai bun marcator al alb-violeţilor fiind Arnold Garita, cu nouă goluri în SuperLiga, dar acesta tocmai a fost exclus din lot după ce şi-a lovit un coechipier în vestiar.

„Îmi doresc din tot sufletul să câştigăm un meci, pentru că am avea alt moral. Ne dorim să punem capăt acestui şir de meciuri fără victorie. Cât timp sunt matematic şanse de salvare de la retrogradare e normal să nu abandonăm. Ne trebuie prima victorie, asta îmi doresc cel mai mult”, a declarat Bogdan Vintilă, antrenorul lui FC Argeş.

Chindia ocupă locul 7, primul de baraj, cu 19 puncte, iar în play-off a bifat o victorie, 1-0 în deplasare cu CS Mioveni, şi două înfrângeri, 0-1 pe terenul lui FC Botoşani şi 1-2 acasă cu Hermannstadt.

În meciurile disputate în deplasare în aceast campionat, echipa lui Toni Petrea a înregistrat cinci victorii, trei egaluri şi opt înfrângeri, iar golgheterii dâmboviţenilor sunt Doru Popadiuc şi Daniel Popa, fiecare cu câte şapte reuşite în SuperLiga.

Înaintea meciului, chiar în Vinerea Mare a Paştelui, jucătorii şi-au primit restanţele financiare din partea asociaţilor, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte.

„Trebuie să ne gândim că mai avem câteva meciuri, să ridicăm capul din pământ şi să mergem mai departe”, a declarat Toni Petrea, antrenorul celor de la Chindia.

În meciurile din sezonul regulat, FC Argeş s-a impus în faţa celor de la Chindia în tur, pe teren propriu, pe 28 august 2022, scor 2-1 (Garita 58, Işfan 76, respectiv, Popadiuc 30), în timp ce în retur, la Târgovişte, pe 23 ianuarie 2023, scorul a fost egal, 1-1 (Neguţ 42, respectiv, Garita 55).

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul FC Argeş - Chindia.

FC Argeş - Chindia 1X

Cotă 1,60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime