Universitatea Craiova - Rapid, meci contând pentru etapa a 4-a din play-off, este programat, duminică, 16 aprilie, de la ora 21:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova şi Rapid se află în luptă directă pentru locul 3, care asigură participarea în Conference League, dar şi locul 4 poate oferi şansa unui baraj pentru accederea în cea de-a treia competiţie europeană în cazul în care CFR Cluj va cuceri Cupa României.

Universitatea Craiova este pe locul 4, cu 29 de puncte, la cinci puncte în urma lui FCSB, echipa de pe locul 3, şi nu a câştigat încă în play-out, având două remize, 1-1 în deplasare cu FCSB şi 1-1 acasă cu CFR Cluj, şi o înfrângere, 2-3 pe terenul celor de la Farul Constanţa.

Oltenii au bifat 11 victorii, trei remize şi două înfrângeri în meciurile disputate în acest sezon pe teren propriu, iar golgheterul echipei este Andrei Ivan, cu 10 goluri marcate în SuperLiga.

„Nu ne gândim la titlu, ne gândim doar la următorul joc, vine un meci foarte greu, cu Rapid. Toate cele trei echipe de pe primele trei locuri sunt valoroase. Mi-aş fi dorit ca jocul nostru să fie mult mai bun. Cu Rapid trebuie să arătăm altfel şi să câştigăm neapărat”, a spus Eugen Neagoe, antrenorul celor de la Universitatea Craiova.

Rapid ocupă locul 5, cu 28 de puncte, şi este, de asemenea, fără victorie în play-off, unde a înregistrat tot două remize, 2-2 în deplasare cu CFR Cluj şi 1-1 acasă cu Farul Constanţa, şi o înfrângere, 0-2 pe terenul celor de la Sepsi.

În partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din SuperLiga, giuleştenii au înregistrat cinci victorii, cinci egaluri şi şapte înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Marko Dugandzic, cu 16 reuşite în campionat.

„Nu este normal să jucăm de Paşte. Această programare m-a surprins. Este o sărbătoare mare pentru noi, e şi ora târzie, nu avem timp să stăm cu familia, dar nu avem ce face”, a declarat Adrian Mutu, antrenorul celor de la Rapid.

În schimb, Victor Angelescu, unul dintre acţionarii clubului, a transmis un ultimatum pentru fotbalişti: „Mai mult ca sigur, trebuie să ne decidem cu cine vom ataca următorul sezon. Au oportunitatea să demonstreze că merită să rămână. Legat de staff, avem încredere în antrenor, care are un contract pe termen lung. Avem un obiectiv să jucăm în cupele europene, încă se mai poate realiza”.

În sezonul regulat, Rapid s-a impus în tur, pe terenul celor de la Universitatea Craiova, pe 31 iulie 2022, scor 1-0 (Al. Ioniţă 51), pentru ca în retur cele două echipe să termine la egalitate în Giuleşti, pe 12 noiembrie 2022, scor 2-2 (Albu 24, Dugandzic 72, respectiv, Al. Creţu 5, Baiaram 19).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Universitatea Craiova - Rapid.

Universitatea Craiova - Rapid 1X

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol