PSG - Lens, meci contând pentru etapa a 31-a din campionatul Franţei, este programat, sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 22:00, pe Parc des Princes din Paris, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

PSG şi Lens, primele două clasate în Ligue 1, se întâlnesc într-un derby surprinzător pentru titlu, cele două echipe fiind despărţite doar de şase puncte, cu opt etape înainte de finalul campionatului.

PSG este pe locul 1, cu 69 de puncte, şi vine după o victorie cu Nice, scor 2-0 în deplasare, dar a pierdut ultimele două meciuri disputate pe teren propriu, 0-2 cu Rennes şi 0-1 cu Lyon.

Echipa lui Christophe Galtier a fost eliminată din Champions League, încă din faza optimilor de finală, 0-1 acasă şi 0-2 în deplasare cu Bayern Munchen, dar şi din Cupa Franţei, după 1-2 pe terenul lui Marseille, astfel că titlul de campioană rămâne singurul obiectiv al sezonului 2022-2023.

Din acest motiv, Paris Saint Germain caută deja un alt antrenor pentru la vară, care să aibă ca obiectiv câştigarea Champions League, pe lista oficialilor parizieni aflându-se nume importante ca Zinedine Zidane, Julian Nagelsmann, Antonio Conte, Jose Mourinho şi Luis Enrique, potrivit presei din Franţa.

Lens ocupă locul 2, cu 63 de puncte, cu două mai multe decât Marseille şi cinci peste Monaco, şi are patru victorii şi un egal în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a câştigat pe teren propriu în faţa lui Strasbourg, scor 2-1.

În schimb, gruparea „Sang et Or” a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Franţei, după ce a pierdut pe terenul celor de la Nantes, scor 1-2.

Echipa lui Franck Haise - aflat la echipă începând cu sezonul 2019-2020, la capătul căruia a reuşit promovarea după cinci ani în liga a doua - este la al treilea sezon consecutiv în Ligue 1, iar în precedentele două sezoane a terminat de fiecare dată pe locul 7.

De menţionat că Lois Openda, vedeta lui Lens, a reuşit cel mai rapid hattrick din ultimii 50 de ani în Ligue 1, în victoria din deplasare a echipei sale cu Clermont Foot, scor 4-0 pe 12 martie 2023, cu goluri marcate în patru minute şi 30 de secunde (31, 34, 35)!

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 1 ianuarie 2023, Lens s-a impus în faţa lui Paris Saint Germain pe Stade Felix Bollaert cu 3-1, după golurile marcate de Frankowski (5), Openda (28), Maurice (47), respectiv, Ekitike (8).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul PSG - Lens.

PSG - Lens PsF1


Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime