​Feyenoord - Roma, meci contând pentru prima manşă a sferturilor de finală din Europa League, este programat, joi, 13 aprilie, de la ora 19:45, pe De Kuip din Rotterdam, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Feyenood şi Roma, finalistele ediţiei trecute din Conference League, se întâlnesc acum într-o „dublă” care are ca miză accederea în semifinalale din Europa League.

Feyenoord este lider în Eredivisie, cu opt puncte peste Ajax şi PSV, când mai sunt doar şase etape până la finalul sezonului intern, şi are şanse imense de a-şi trece în palmares al 16-lea titlu de campioană a Olandei, ultimul fiind cucerit în sezonul 2016-2017.

Echipa lui Arne Slot (un fost mijlocaş care a evoluat aproape întreaga sa carieră în liga a doua olandeză) are opt victorii consecutive în campionat, ultima pe teren propriu, 5-1 cu Waalwijk, venită la câteva zile după eliminarea din semifinalele Cupei Olandei, 1-2 acasă cu Ajax.

Pentru a ajunge în sferturile de finală din Europa League, Feyenoord a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Midtjylland, Lazio şi Sturm Graz (două victorii, două egaluri, două înfrângeri), apoi a trecut în optimile de finală de Şahtior Doneţk, 1-1 în deplasare şi 7-1 pe teren propriu.

Feyenoord a câştigat de două ori Europa League, când competiţia se numea Cupa UEFA, în 1974 (2-2 în deplasare şi 2-0 acasă cu Tottenham în finală) şi 2002 (3-2 în ultimul act cu Borussia Dortmund, chiar la Rotterdam).

Roma ocupă locul 3 în Serie A şi luptă pentru un loc de Champions League, având două puncte peste Inter (locul 5) şi cinci puncte peste Atalanta (locul 6) cu nouă etape înainte de finalul sezonului intern.

Capitolinii au bifat trei victorii şi trei înfrângeri în ultimele şase meciuri din campionat, dar vin după un succes în deplasare, 1-0 pe terenul celor de la Torino.

Echipa lui Jose Mourinho a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Betis şi din care au mai făcut parte Ludogoreţ şi HJK Helsinki (trei victorii, un egal, două înfrângeri), apoi a trecut în 16-imile de finală de RB Salzburg, 0-1 în deplasare şi 2-0 pe teren propriu, iar în optimile de finală de Real Sociedad, 2-0 acasă şi 0-0 în deplasare.

Cea mai mare performanţă a celor de la Roma în Europa League este finala din 1991 (competiţia se numea Cupa UEFA), pierdută în faţa lui Inter după 0-2 în deplasare şi 1-0 pe teren propriu.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2022, când au disputat la Tirana prima finală din istoria Conference League (cu aceiaşi antrenori pe băncile tehnice), în care Roma s-a impus în faţa lui Feyenoord cu 1-0, după golul lui Zaniolo (22).

Câştigătoarea dublei manşe dintre Feyenoord şi Roma va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Bayer Leverkusen şi Union St. Gilloise.

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Feyenoord - Roma.

Feyenoord - Roma 1X

Cotă 1,36


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime