​Manchester United - Sevilla, meci contând pentru prima manşă a sferturilor de finală din Europa League, este programat, joi, 13 aprilie, de la ora 22:00, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester United şi Sevilla, unul dintre cele mai interesante dueluri ale sferturilor de finală din Europa League, reprezintă o reeditare a unei semifinale de acum trei ani din aceeaşi competiţie.

Manchester United este pe locul 4 în Premier League, ultimul care asigură prezenţa în ediţia viitoare de Champions League, cu trei puncte peste Tottenham, echipa de pe locul 5, cu opt etape înainte de finalul sezonului intern (are şi un meci mai puţin disputat).

Echipa lui Erik ten Hag vine după două victorii consecutive în campionat, ambele pe teren propriu, 1-0 cu Brentford şi 2-0 cu Everton, care au întrerupt o serie dezastruoasă, 0-7 cu Liverpool (d), 0-0 cu Southampton şi 0-2 cu Newcastle (d).

Pentru a ajunge în sferturile de finală din Europa League, Manchester United a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Real Sociedad şi din care au mai făcut parte Sheriff Tiraspol şi Omonia Nicosia (cinci victorii şi o înfrângere), apoi a trecut în 16-imile de finală de Barcelona, 2-2 în deplasare şi 2-1 pe teren propriu, şi în optimile de finală de Betis, 4-1 acasă şi 1-0 în deplasare.

Manchester United are în palamers un trofeu de Europa League, cucerit în 2017, 2-0 într-o finală cu Ajax disputată la Stockholm, şi a mai ajuns o dată în ultimul act, în 2021, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 10-11 după penalty-uri cu Villarreal.

Sevilla ocupă locul 13 în LaLiga, la doar cinci puncte deasupra locurilor retrogradabile cu zece etape înainte de finalul sezonului intern, şi vine după un egal pe teren propriu cu Celta Vigo, scor 2-2 (are două victorii, o remiză şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat).

Echipa lui Jose Luis Mendilibar (numit pe 21 martie 2023, este al treilea antrenor al echipei în acest sezon după Julen Lopetegui şi Jorge Sampaoli) s-a calificat în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 3 o grupă de Champions League, apoi a trecut în 16-imile de finală de PSV Eindhoven, 3-0 acasă şi 0-2 în deplasare, şi în optimile de finală de Fenerbahce, 2-0 pe teren propriu şi 0-1 în deplasare.

Sevilla este cea mai titrată echipă din Europa League, cu şase trofee în palmares, ultimul fiind cucerit în 2020, 3-2 în finala cu Inter disputată la Koln.

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în istorie („diavolii roșii” nu au reuşit să câştige niciodată împotriva andaluzilor), ultima oară în semifinalele Europa League din sezonul 2019-2020, când Sevilla s-a impus în faţa lui Manchester United cu 2-1 la Koln (din cauza pandemiei s-a disputat un turneu final cu opt echipe în Germania).

Câştigătoarea dublei manşe dintre Manchester United şi Sevilla va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Juventus şi Sporting.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester United - Sevilla.

Manchester United - Sevilla 1

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol