Milan - Napoli, meci contând pentru prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Milan şi Napoli repetă duelurile de foc din campionat în sferturile de finală din Champions League, la doar zece zile de la ultima întâlnire directă.

Milan este pe locul 4 în Serie A, la 22 de puncte în urma liderului Napoli şi, cu nouă etape înainte de finalul sezonului, are un punct peste Inter şi trei puncte peste Atalanta, principalele contracandidate la un loc de Champions League.

Milan a remizat acasă în etapa din week-end-ul trecut, 0-0 cu Empoli, după ce în runda precedentă s-a impus cu 4-0 chiar pe terenul lui Napoli (are o victorie, două remize şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat).

Echipa lui Stefano Pioli a ajuns în sferturile de finală din Liga Campionilor după ce terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Chelsea şi din care au mai făcut parte RB Salzburg şi Dinamo Zagreb, în care a bifat trei victorii, un egal şi două înfrângeri, iar în optimile de finală a trecut de Tottenham, 1-0 pe teren propriu şi 0-0 la Londra.

Milan este a doua cea mai titrată echipă din istoria Champions League, cu şapte trofee în palmares (doar Real Madrid are mai multe, 14), ultimul fiind cucerit în 2007, după o finală cu Liverpool, scor 2-1 la Atena (a mai pierdut de cinci ori în ultimul act al competiţiei).

Napoli ocupă locul 1 în Serie A, cu 16 puncte în plus faţă de a doua clasată, Lazio, cu nouă etape înainte de finalul sezonului, şi se îndreaptă spre al treilea titlul din istoria sa, primele două fiind cucerite în „era Maradona”.

În ultimele cinci partide din campionat, echipa lui Luciano Spalletti a pierdut de două ori, de fiecare dată pe teren propriu, 0-1 cu Lazio şi 0-4 cu Milan, iar în ultima rundă din Serie A s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Lecce.

Napoli a ajuns această fază a competiţiei după ce câştigat o grupă cu Liverpool, Ajax Amsterdam şi Glasgow Rangers, în care a bifat cinci victorii şi o înfrângere, având un golaveraj impresionant, 20 de goluri marcate şi şase primite, iar în optimile de finală a trecut de Frankfurt, 2-0 în deplasare şi 3-0 pe teren propriu.

Până în acest sezon, Napoli nu trecuse niciodată de optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde a ajuns în trei ediţii (2011-2012, 2016-2017 şi 2019-2020), fiind eliminată de Chelsea, Real Madrid şi Barcelona.

În cele două partide disputate în acest sezon în Serie A, cele două echipe şi-au împăţit victoriile, fiecare câştigând pe terenul adversarei, Napoli cu 2-1, pe 18 septembrie 2022 (Politano 55p, Simeone 78, respectiv, Giroud 69), iar Milan cu 4-0, pe 2 aprilie 2023 (R. Leao 17, 59, Brahim 25, Saelemaekers 67).

Câştigătoarea dublei manşe dintre Milan şi Napoli va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Benfica şi Inter.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Milan - Napoli.

Milan - Napoli
X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime