​Manchester City - Bayern Munchen, meci contând pentru prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 11 aprilie, de la ora 22:00, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City şi Bayern Munchen se întâlnesc în cel mai tare meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cele două echipe aflându-se şi în lupta pentru titlu în campionatele interne.

Manchester City este pe locul 2 în Premier League, la şase puncte în urma liderului Arsenal, cu zece etape înainte de finalul sezonului (are însă un meci mai puţin disputat) şi vine după o serie de cinci victorii consecutive în campionat, ultima în deplasare, 4-1 pe terenul lui Southampton (în această perioadă s-a calificat şi în semifinalele Cupei Angliei, după 6-0 acasă cu Burnley).

Echipa lui Pep Guardiola s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce a câştigat fără înfrângere (patru victorii şi două remize) o grupă din care au mai făcut parte Borussia Dortmund, Sevilla şi FC Copenhaga, iar în optimile de finală a trecut de RB Leipzig, 1-1 în deplasare şi 7-0 pe teren propriu.

Cea mai bună performanţă a lui Manchester City în Champions League este finala disputată în sezonul 2020-2021 şi pierdută în faţa lui Chelsea, scor 0-1 la Porto.

Bayern Munchen ocupă locul 1 în Budesliga, cu un avans de două puncte faţă de Borussia Dortmund, cu şapte etape înainte de finalul sezonului, şi vine după două meciuri cu Freiburg, 1-2 acasă în sferturile de finală din Cupa Germaniei şi 1-0 în deplasare, în campionat.

Pentru a juca în optimile de finală din Liga Campionilor, echipa preluată de Thomas Tuchel de la Julian Nagelsmann a câştigat într-o manieră categorică o grupă din care au mai făcut parte Inter Milano, Barcelona şi Viktoria Plzen, cu şase victorii din şase meciuri şi golaveraj 18-2, apoi a trecut în optimile de finală de Paris Saint Germain, 1-0 în deplasare şi 2-0 acasă.

De menţionat că Bayern Munchen este singura echipă care în acest sezon al competiţiei a câştigat toate meciurile disputate, atât în grupă, cât şi în prima fază eliminatorie.

Bayern Munchen a cucerit de şase ori trofeul Champions League, ultima oară în sezonul 2019-2020, când câştiga finala cu Paris Saint Germain, 1-0 la Lisabona, şi a mai pierdut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei.

Cele două echipe s-au întâlnit în trei „duble” din Champions League (fiecare dintre ele s-a impus de câte trei ori), ultima oară în faza grupelor din sezonul 2014-2015, când Bayern Munchen a câştigat acasă cu 1-0, iar Manchester City şi-a luat revanşa pe teren propriu, scor 3-2.

Câştigătoarea dublei manşe dintre Manchester City şi Bayern Munchen va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Real Madrid şi Chelsea.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Manchester City - Bayern Munchen.

Manchester City - Bayern Munchen GG


Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol