Sepsi - Rapid, meci contând pentru etapa a 3-a a play-off-ului din campionatul României, este programat, luni, 10 aprilie, de la ora 20:30, la Sf. Gheorghe, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi şi Rapid încheie etapa a 3-a din play-off cu o partidă importantă doar pentru oaspeţi, care încă mai speră la un loc de Conference League, în timp ce gazdele au varianta câştigării Cupei României pentru a merge din nou în Europa.

Sepsi este pe locul 6, cu 21 de puncte, la șapte puncte în urma celor de la Rapid şi are şanse infime să mai prindă un loc de cupă europeană prin intermediul campionatului, mai ales că a pierdut ambele meciuri din play-off, 1-2 în deplasare cu Farul şi 1-2 acasă cu FCSB.

Echipa lui Cristiano Bergodi se va concentra pe Cupa României, acolo unde s-a calificat în „careul de aşi” al competiţiei, după ce a trecut la mijlocul săptămânii trecute, pe teren propriu, de CS Mioveni, scor 4-1.

Sepsi are şase victorii, patru remize şi şase înfrângeri în meciurile disputate acasă în această ediţie de campionat, iar golgheterul echipei este Mario Rondon, cu nouă reuşite în SuperLiga.

„Se vorbește mult despre Sepsi că pierde în play-off, dar am ajuns în semifinalele Cupei României al doilea an la rând. Încercăm să facem o figură frumoasă şi în play-off, dar jucăm cu echipe foarte bune, cu loturi valoroase şi bugete mai mari”, a declarant Cristiano Bergodi, antrenorul lui Sepsi.

Rapid ocupă locul 5, cu 28 de puncte, şi luptă măcar pentru locul 4, care ar putea deveni eligibil pentru Conference League în cazul în care CFR Cluj va câştiga Cupa României.

Giuleştenii n-au câştigat încă în acest play-off, în care echipa lui Adrian Mutu a bifat două remize, 2-2 în deplasare cu CFR Cluj şi 1-1 pe teren propriu cu Farul.

Cinci victorii, cinci egaluri şi şase înfrângeri a înregistrat Rapid în partidele disputate în deplasare în acest sezon din SuperLiga, iar cel mai bun marcator al echipei este Marko Dugandzic, cu 16 goluri în campionat.

„Ăsta este obiectivul, un loc de cupă europeană, sperăm să începem să câştigăm. După primele două meciuri cu primele două clasate, acum ne aşteaptă un meci dur cu Sepsi, chiar dacă este pe locul şase”, a declarat Adrian Mutu, antrenorul celor de la Rapid.

Sepsi nu a reuşit niciodată să se impună în cele cinci meciuri directe de până acum cu Rapid, iar în partidele din sezonul regulat giuleştenii au câştigat de fiecare dată, 2-1 la Sf. Gheorghe, pe 27 august 2022 (Sefer 27, Al. Ioniţă 45+2, respectiv, Rondon 21p) şi 3-0 în Giuleşti, pe 20 ianuarie 2023 (Dugandzic 5, 13, 19p).

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sepsi - Rapid.

Sepsi - Rapid
X2
Cotă
1,62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol