Liverpool - Arsenal, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 9 aprilie, de la ora 18:30, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Liverpool şi Arsenal încheie etapa a 30-a din Premier League cu un meci extrem de important pentru fiecare dintre cele două echipe şi care poate influenţa configuraţia finală a clasamentului, atît în lupta pentru titlul de campioană, cât şi în zona locurilor pentru Europa.

Liverpool ocupă locul 8, cu 43 de puncte după 28 de meciuri, cu 13 puncte mai puţine decât Manchester United, echipa de pe locul 4, ultimul care asigură prezenţa în sezonul viitor din Champions League, dar care are un meci în plus disputat.

Echipa lui Jurgen Klopp vine după un singur punct obţinut în ultimele trei meciuri de campionat, toate disputate în deplasare, şi în care a marcat o sigură dată, 0-1 cu Bournemouth, 1-4 cu Manchester City şi 0-0 cu Chelsea, dar în precedenta partidă de acasă a trecut cu 7-0 de Manchester United.

În această perioadă, Liverpool a fost eliminată din Liga Campionilor, după 0-1 în deplasare cu Real Madrid, în manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor (a pierdut şi acasă, în meciul tur, scor 2-5).

În partidele disputate pe teren propriu în această stagiune, „cormoranii” au înregistrat nouă victorii, trei remize şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei este Mohamed Salah, cu 12 goluri în Premier League.

Arsenal este lider, cu 72 de puncte, şi vine după şapte victorii consecutive în campionat, ultima fiind înregistrată pe teren propriu, scor 4-1 cu Leeds.

Cu al doilea atac (70 de goluri marcate) şi a treia defensivă (27 de goluri încasate) din Premier League, echipa lui Mikel Arteta a fost eliminată însă din Europa League (2-2 în deplasare şi 1-1, 3-5 la penalty-uri acasă cu Sporting Lisabona).

În meciurile din deplasare ale acestei ediţii de Premier League, „tunarii” au bifat 11 victorii, un egal şi două eşecuri, iar golgheterul echipei este Gabriel Martinelli, cu 13 reuşite în campionat.

Arsenal n-a mai câştigat pe terenul lui Liverpool din 2012, iar în partida din tur, disputată la Londra, pe 9 octombrie 2022, s-a impus cu 3-2, după golurile marcate de Martinelli (1), Saka (45+5, 76p), respective Darwin (34). Firmino (53).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronostiul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Liverpool - Arsenal.

Liverpool - Arsenal
X2
Cotă
1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime