CFR Cluj - FC Argeş, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa României, este programat, joi, 6 aprilie, la ora 21:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

CFR Cluj şi FC Argeş încheie sferturile de finală din Cupa României cu un meci important doar pentru gazde, care după cinci titluri consecutive în campionat vizează câştigarea trofeului, în timp ce oaspeţii sunt mai preocupaţi de situaţia în care se găsesc în play-out-ul din SuperLiga.

Conform noului format al competiţiei, inaugurat în ediţia 2022-2023, calificarea se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în faza grupelor.

CFR Cluj a remizat în week-end-ul trecut cu Universitatea Craiova, scor 1-1 în deplasare, bifând al doilea rezultat de egalitate din play-off, după 2-2 acasă cu Rapid, iar cu 34 de puncte se află pe locul 2, la două puncte în urma liderului Farul Constanţa.

Echipa lui Dan Petrescu a ajuns în această fază a competiţiei după ce a câştigat Grupa C, în care a avut următoarele rezultate: 1-1 în deplasare cu U Cluj, 5-0 în deplasare cu CS Dumbrăviţa şi 0-0 în deplasare cu Farul Constanţa.

CFR Cluj a câştigat de patru ori Cupa României, ultima oară în ediţia 2015-2016, după o finală cu Dinamo, disputată pe Arena Naţională din Bucureşti, scor 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după executarea loviturilor de departajare.

FC Argeş, echipă preluată recent de Bogdan Vintilă (trei eşecuri în trei meciuri, fără gol marcat, cu fostul portar pe banca tehnică), are un început catastrofal de play-out, cu două înfrângeri în primele două etape, 0-1 acasă cu Petrolul Ploieşti şi 0-2 în deplasare cu U Cluj.

Alb-violeţii sunt pe locul 9, cu 14 puncte (poziţie direct retrogradabilă), la trei puncte distanţă de ultimul loc de baraj (8, ocupat de UTA Arad) şi la cinci puncte de ultimul loc care asigură menţinerea în SuperLiga (6, ocupat de Chindia Târgovişte).

FC Argeş s-a calificat în sferturile de finală din Cupa României după ce a terminat pe locul 2 în Grupa D, în care a avut următoarele rezultate: 0-0 în deplasare cu Minaur Baia Mare, 1-1 în deplasare cu Chindia Târgovişte şi 2-1 acasă cu Universitatea Craiova.

În cele două partide directe din sezonul regulat al SuperLigii, CFR Cluj s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la FC Argeş, 1-0 în tur, la Piteşti, pe 19 septembrie 2022 (Camora 62) şi 3-1 în retur, pe teren propriu, pe 19 februarie 2023 (Deac 2, Jangaa 25, E. Krasniqi 90+4, respectiv, Kolonger 61a).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul CFR Cluj - FC Argeş.

CFR Cluj - FC Argeş 1

Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime