Sepsi - CS Mioveni, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa României, este programat, joi, 6 aprilie, la ora 18:00, la Sf. Gheorghe, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi are ocazie excelentă de a se califica în semifinale şi de a continua lupta pentru apărarea trofeului cucerit în ediţia trecută a Cupei României, pornind cu prima şansă în meciul de pe teren propriu cu CS Mioveni, o echipă aflată la un pas de retrogradare.

Conform noului format al competiţiei, inaugurat în ediţia 2022-2023, calificarea se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în faza grupelor.

Sepsi, locul 6 în play-off, cu 21 de puncte, la 12 puncte distanţă de locul 3, ultimul care asigură prezenţa în Conference League, a pierdut ambele meciuri disputate până acum în play-off, 1-2 în deplasare cu Farul Constanţa şi 1-2 pe teren propriu cu FCSB.

Echipa lui Cristiano Bergodi a ajuns în această fază a competiţiei după ce a câştigat Grupa A, în care a bifat următoarele rezultate: 3-1 cu Petrolul Ploieşti, 3-2 cu Dinamo, ambele în deplasare, şi 4-0 acasă cu FC Voluntari.

Sepsi are în palmares un trofeu al Cupei României, cucerit chiar la ediţia precedentă, 2022-2023, după 2-1 într-o finală cu FC Voluntari, disputată pe Stadionul Giuleşti din Capitală (a mai pierdut o finală, în ediţia 2019-2020, scor 0-1 cu FCSB pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti).

CS Mioveni, locul 10 în play-out, cu 11 puncte, este la şase puncte distanţă de ultimul loc de baraj (8, ocupat de UTA Arad) şi la opt puncte distanţă de ultima poziţie care asigură menţinerea în SuperLiga (6, ocupată de Chindia Târgovişte).

Argeşenii au pierdut ambele partide disputate în play-out, 0-3 în deplasare cu FC U Craiova şi 0-1 acasă cu Chindia Târgovişte.

Echipa lui Nicolae Dică s-a calificat în sferturile de finală din Cupa României după ce a trecut în play-off-ul competiţiei de CSM Şcolar Reşiţa, scor 4-0 (d), apoi a terminat pe locul 2 în Grupa B, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Oţelul Galaţi în deplasare, 1-0 cu FC Botoşani şi 0-3 cu UTA Arad, ambele pe teren propriu.

În meciurile directe din sezonul regulat al SuperLigii, CS Mioveni s-a impus, în tur, pe 2 septembrie 2022, în deplasare, în faţa celor de la Sepsi, scor 1-0 (B. Krasniqi 53), în timp ce în retur, pe 5 februarie 2023, scorul a fost egal, 1-1 (B. Rusu 90+5p, respectiv, C. Matei 9).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Sepsi - CS Mioveni.

Sepsi - CS Mioveni 1

Cotă 1,53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol