Everton - Tottenham, meci contând pentru etapa a 29-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 3 aprilie, de la ora 22:00, pe Goodison Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Everton şi Tottenham încheie etapa a 29-a din Premier League cu un meci care are implicaţii atât în zona retrogradării, cât şi în lupta pentru locurile de Champions League.

Everton este pe locul 18, primul retrogradabil, cu 26 de puncte, tot atâtea câte are și Leeds, echipa de pe locul 17, dar vine după o serie bună, de două remize şi o victorie în ultimele trei partide din campionat, 2-2 cu Nottingham Forest (d), 1-0 cu Brentford (a) şi 2-2 cu Chelsea (d).

Sean Dyche, noul antrenor al „caramelelor”, instalat pe 30 ianuarie 2023 în locul lui Steven Gerrard, speră să scape echipa de la retrogradare, în condiţiile în care Everton a evoluat ultima oară în liga a doua în sezonul 1953-1954, iar din 1888 şi până acum a bifat doar patru stagiuni în divizia secundă (în rest a jucat doar în prima ligă).

De altfel, cu Sean Dyche pe banca tehnică Everton a adunat 11 puncte în opt meciuri (a câştigat trei dintre cele patru meciuri de acasă, cu Arsenal, Leeds şi Brentford, toate cu 1-0), după ce în primele 20 de etape ale sezonului adunase în total 15 puncte.

Tottenham este pe locul 5, cu 49 de puncte şi tocmai l-a demis pe Antonio Conte, astfel că echipa va fi condusă pe final de sezon de fostul „secund” Cristian Stellini.

În ultimele săptămâni, londonezii au fost eliminaţi din Champions League (0-1 în deplasare şi 0-0 acasă cu Milan) şi din FA Cup (0-1 în deplasare cu Sheffield United, echipă din Championship), iar în campionat au remizat în ultima etapă, scor 3-3 pe terenul ultimei clasate, Southampton.

Precedentele două partide cu Everton în postura de gazdă s-au încheiat la egalitate, iar Tottenham s-a impus în ultimele două meciuri directe, ambele disputate însă la Londra (n-a mai câștigat pe Goodison Park din 2018).

În meciul din tur, disputat pe 15 octombrie 2022, Tottenham s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Everton cu 2-0, după golurile marcate de Kane (59p) şi Hojbjerg (86).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Everton - Tottenham.

Everton - Tottenham
X2
Cotă
1,35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime