​Napoli - Milan, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul Italiei, este programat, duminică, 2 aprilie, de la ora 21:45, pe San Paolo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 4 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Napoli şi Milan se întâlnesc în derby-ul etapei a 28-a din Serie A, cele două echipe urmând să se confrunte şi în sferturile de finală din Liga Campionilor, pe 12 şi, respectiv, 18 aprilie.

Napoli este lider detaşat în Serie A, cu 71 de puncte, cu 19 puncte mai multe decât a doua clasată, Lazio, şi se îndreaptă spre al treilea titlu din istoria sa, după cele cucerite în 1987 şi 1990, când echipa era condusă în teren de legendarul Diego Armando Maradona.

Echipa lui Luciano Spalletti are 10 victorii în ultimele 11 meciuri din Serie A, iar în etapa precedentă s-a impus cu 4-0 pe terenul celor de la Torino, după ce defilase în manşa a doua din optimile de finală ale Ligii Campionilor, 3-0 acasă cu Frankfurt (a câştigat şi în tur, cu 2-0).

Napoli este prima în toate ierarhiile din Italia: are cel mai bun atac, cu 64 de goluri marcate, cea mai bună apărare, cu 16 goluri primite, şi dă golgheterul campionatului, pe Victor Osimhen, cu 21 de reuşite în actuala stagiune din Serie A.

Milan ocupă locul 4, cu 48 de puncte, cu un punct peste Roma şi la egalitate cu Atalanta, principalele contracandidate la ultima poziţie care asigură prezenţa în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

După calificarea în sferturile de finală din Champions League, echipa lui Stefano Pioli a obţinut un singur punct în meciurile din Serie A, 1-1 acasă cu Salernitana şi 1-3 în deplasare cu Udinese.

„Diavolii” au cinci victorii, patru remize şi cinci înfrângeri în partidele disputate în deplasare în acest sezon, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Rafael Leao şi Olivier Giroud, fiecare cu câte opt goluri în campionat.

Zlatan Ibrahimovic (41 de ani), abia revenit după o lungă perioadă, s-a accidentat din nou şi, după ce a evoluat în cinci meciuri în ultima lună, va lipsi din nou din lotul lui Milan.

În meciul din tur, disputat pe 18 septembrie 2022, Napoli s-a impus în faţa lui Milan pe San Siro, scor 2-1, goluri marcate de Politano (55p) şi Simeone (78), respectiv, Giroud (69).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Napoli - Milan.

Napoli - Milan PsF1


Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime