Rapid - Farul, meci contând pentru etapa a 2-a a play-off-ului din campionatul României, este programat, sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 21:45, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

SuperLiga se reia după pauza competiţională prilejuită de meciurile echipe naţionale cu etapa a 2-a din play-off, care este deschisă de derby-ul dintre Rapid şi Farul.

Rapid este pe locul 5, cu 27 de puncte, la opt puncte în urma liderului Farul, şi doar o victorie mai menţine echipa din Giuleşti în lupta pentru titlu sau măcar pentru un loc de Conference League.

Echipa lui Adrian Mutu a început play-off-ul cu un egal pe terenul lui CFR Cluj, scor 2-2, dar a fost trasă mult în jos de cele două meciuri pierdute în ultimele două etape ale sezonului regulat, 0-1 acasă cu Hermannstadt şi 1-2 în deplasare cu Farul.

„Nu îmi trece prin cap titlul. Obiectivul nostru este de a ajunge în cupele europene. Încercăm să ajungem cât mai sus în play-off şi trebuie să fim atenţi şi să strângem puncte din fiecare meci. Normal că îţi doreşti să obţii mai mult. În play-off nu este loc de greşeli”, a declarat Adrian Mutu.

Farul este lider, cu 35 de puncte, cu două puncte mai multe decât a doua clasată, CFR Cluj, şi cu cinci puncte mai multe decât FCSB, echipa care încheie podiumul în SuperLiga.

„Marinarii” au debutat cu dreptul în play-off şi au trecut în prima etapă de Sepsi, pe teren propriu, scor 2-1, apoi echipa lui Gică Hagi a pierdut un meci amical disputat în Grecia, 0-3 cu PAOK Salonic, de la care au lipsit însă cei mai importanţi fotbalişti ai echipei, convocaţi la loturile naţionale.

„Ne așteaptă un meci foarte greu din toate punctele de vedere. Rapid este o echipă foarte bună, face ambele faze foarte bine şi joacă foarte bine acasă, e foarte greu să câştigi în Giuleşti. Dar suntem încrezători, am început bine play-off-ul şi cred că putem continua pe acelaşi drum”, a declarat Gică Hagi.

Partida din Giuleşti îi va aduce faţă în faţă pe cei mai buni marcatori ai celor două echipe, Marko Dugandzic (Rapid), care este şi golgheterul campionatului, cu 16 reuşite (la egalitate cu Andrea Compagno de la FCBS), şi Denis Alibec (Farul), care are 11 goluri marcat în acest sezon.

În meciurile din sezonul regulat, Rapid şi Farul au remizat în Giuleşti, pe 21 octombrie 2022, scor 1-1 (Săpunaru 53, respectiv, Alibec 19), pentru ca „marinarii” să se impună la Ovidiu, pe 11 martie 2023, scor 2-1 (Artean 21, Mazilu 50, respectiv, Sefer 14).

Cele două echipe s-au întâlnit în acest an competiţional şi în faza grupelor din Cupa României, pe 9 noiembrie 2022, când constănţenii s-au impus în Capitală, scor 2-0 (Casap 45+4p, Mazilu 90+7).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid - Farul.

Rapid - Farul 1X

Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime