​FC U Craiova - Petrolul, meci contând pentru etapa a 2-a a play-out-ului din campionatul României, este programat, vineri, 31 martie, la ora 21:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FC U Craiova şi Petrolul deschid a doua etapă din play-out cu un derby de clasament, cele două echipe ocupând primele două poziţii, care le-ar trimite la primul meci de baraj pentru un loc de Conference League.

FC U Craiova este pe locul 1, cu 23 de puncte, cu două puncte mai multe decât Petrolul, iar în prima etapă a trecut cu un spectaculos 3-0 pe teren propriu de CS Mioveni.

Echipa antrenată de Nicolo Napoli a ratat posibilitatea de a juca în play-off după ce a pierdut ultimele două meciuri din sezonul regulat, 0-1 cu Hermannstadt şi 0-4 cu Sepsi, dar păstrează şanse de a evolua în Europa.

Primele două clasate în play-out joacă un meci de baraj, acasă la locul 1, iar învingătoarea va întâlni apoi în deplasare echipa de pe locul 3 sau 4 din play-off (în funcţie de câştigătoarea Cupei României) pentru ultimul loc de Conference League.

Oltenii vin după o serie de cinci victorii consecutive pe teren propriu, în care au marcat de 13 ori, ultima înfrângere acasă fiind cea din 13 noiembrie 2022, 0-1 cu FCSB.

Petrolul este pe locul 2, cu 21 de puncte, cu cinci puncte mai multe decât Chindia, echipa de pe locul 7, primul „sub linie”, şi s-a impus, de asemenea, în prima rundă, 1-0 pe teren propriu cu UTA Arad.

Gruparea din Ploieşti a fost preluată de Marian Copilu, fostul preşedinte executiv de la CFR Cluj şi Universitatea Craiova, care a achitat datoriile, astfel că, în acest moment, Petrolul a scăpat de problemele financiare cu care s-a confruntat după promovarea în SuperLiga.

De menţionat că echipa antrenată de Florin Pîrvu vine după două victorii consecutive şi nu are niciun rezultat de egalitate în meciurile din deplasare, bifând cinci victorii şi zece înfrângeri.

În meciurile din sezonul regulat, Petrolul s-a impus, în tur, pe terenul celor de la FC U Craiova, scor 1-0 (Jair 45+2) pe 19 august 2022, iar în retur, la Ploieşti, scorul a fost egal, 1-1 (Irobiso 45+1, respectiv, Bauza 63) pe 18 decembrie 2022.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul FC U Craiova - Petrolul.

U Craiova - Petrolul PsF 1


Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol