Oţelul - Steaua, meci contând pentru etapa a 2-a a play-off-ului din Liga 2, este programat, joi, 30 martie, de la ora 20:00, la Galaţi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Oţelul şi Steaua deschid a doua etapă din play-off-ul Ligii 2 cu un meci în care miza există doar pentru gazde, în condiţiile în care echipa Armatei nu are drept de promovare nici în acest sezon.

Oţelul a pierdut prima partidă din play-off, 1-2 pe teren propriu cu Politehnica Iaşi, în care a jucat în zece oameni din minutul 26, oaspeţii marcând golul victoriei în superioritate numerică.

Chiar şi aşa, echipa antrenată de Dorinel Munteanu se menţine pe locul 3, cu 36 de puncte, cu şapte mai puţine decât primele două clasate, Steaua şi Politehnica Iaşi, dar cu patru mai multe decât Gloria Buzău, Dinamo şi Unirea Dej (practic, cum Steaua nu poate promova, gălăţenii sunt acum pe o poziţie care îi trimite în SuperLiga).

„Mai sunt 27 de puncte puse în joc, nouă jocuri, şi sunt convins că echipa mea îşi revine. Sincer, am o teamă de jocurile de culise, care sunt convins că au existat şi mai există în fotbalul românesc! Această echipă a mea vă garantez că a jucat numai pe teren şi a fost corectă”, a declarat Dorinel Munteanu.

Oţelul a fost în sezonul regulat cea mai bună echipă din Liga 2 într-o ierarhie a partidelor disputate pe teren propriu, unde a bifat opt succese şi două remize, prima înfrângere acasă venind însă chiar la debutul în play-off.

Steaua, care a terminat sezonul regulat pe locul 1, este în continuare lider, cu 43 de puncte, la egalitate cu Politehnica Iaşi, şi s-a impus în primul meci din play-off, scor 3-0 acasă cu Unirea Dej.

Oficialii clubului din Ghencea au cerut, fără succes însă, amânarea partidei, având trei jucători la loturile naţionale, doi la U19, portarul David Dincă şi atacantul Atanas Trică, şi unul la U20, mijlocaşul Ştefan Bodişteanu.

Altfel, de menţionat că echipa antrenată de Daniel Opriţa are cel mai bun atac din Liga 2, cu 40 de goluri marcate în total, fiind şi lider într-un clasament al meciurilor disputate în deplasare, cu 20 de puncte acumulate după şase victorii, două egaluri şi o înfrângere.

În meciul direct dintre cele două echipe din sezonul regulat, disputat pe 25 octombrie 2022, la Bucureşti, Steaua s-a impus în faţa celor de la Oţelul cu 1-0, graţie golului marcat de Chunchukov, în minutul 46.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Oţelul - Steaua.

Oţelul - Steaua 1X

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime