România - Belarus, meci contând pentru Grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, marţi, 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România are prima şansă la victorie în patida cu Belarus, cele două prime reprezentative înregistrând rezultate diametral opuse la debutul în actualele preliminarii pentru Euro 2024.

Se califică la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

România s-a impus în deplasarea din Andorra, scor 2-0 (Man 34, Alibec 49), şi este obligată să bifeze toate cele şase puncte din meciurile cu cele mai slabe echipe ale grupei, înainte de duelurile cu principalele contracandidate la calificare („tricolorii” vor disputa cele două meciuri din iunie în deplasare, pe 16 în Kosovo şi pe 19 în Elveţia).

Echipa lui Edward Iordănescu va beneficia şi de aportul publicului, la partida cu Belarus programată pe Arena Naţională din Capitală fiind aşteptaţi în jur de 30.000 de spectatori.

„Nu avem altă variantă decât victoria. Vrem să închidem acțiunea cu maximum de puncte şi maximum de eficienţă. Important în momentul de față este să reușim să recuperăm echipa, pentru că a fost o deplasare foarte, foarte lungă în Andorra. Nu este ușor, dar trebuie să facem orice pentru a depăși momentul", a declarat Edwuard Iordănescu.

Belarus vine după ce a pierdut categoric meciul cu Elveţia, scor 0-5 la Novi Sad (Serbia), şi ar putea fi exclusă din preliminariile pentru Euro 2024 la Congresul UEFA din 4 aprilie, din cauza sprijinului acordat Rusiei în războiul cu Ucraina.

Echipa lui Georgiy Kondratjev, care s-a întâlnit de cinci ori cu România până acum şi nu a reuşit nici măcar o victorie (două remize şi trei înfrângeri), a încheiat pe locul 4 în Grupa 3 din Liga C, după Kazahstan, Azerbaidjan şi Slovacia, şi a retrogradat, astfel, în Liga D.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 11 noiembrie 2020, într-un meci amical disputat pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, câns România a câştigat cu Belarus, scor 5-3, goluri marcate de Mitrea 11, R. Marin 20p, Nedelcearu 31, 55, Puşcaş 44, respectiv, Cr. Ganea 63a, Bakhar 80, Klimovich 90+2.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul România - Belarus.

România - Belarus 1

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol