Ungaria - Bulgaria, meci contând pentru Grupa G a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, luni, 27 martie, de la ora 21:45, pe Puskas Arena din Budapesta, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Ungaria şi Bulgaria se vor lupta cel mai probabil, alături de Muntenegru, pentru locul 2 în Grupa G (Lituania pare ieşită din orice calcule), în care marea favorită la calificare este Serbia, singura echipă din grupă prezentă la CM 2022 din Qatar.

Se califică la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Ungaria debutează în aceste preliminarii după ce, săptămâna trecută, a disputat un meci amical la Budapesta, 1-0 cu Estonia (M. Adam 41), în care cel mai interesant eveniment a fost afişarea unei hărţi a „Ungariei Mari” de către facţiunea dură a galeriei maghiare, The Carpathian Brigade.

Echipa antrenată de italianul Marco Rossi vine după o campanie extraordinară în Liga Naţiunilor, competiţie în care a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Italia, în care a învins de două ori Anglia (1-0 acasă şi 4-0 în deplasare) şi a luat patru puncte cu Germania (1-1 acasă şi 1-0 în deplasare).

Bulgaria a început cu înfrângere această campanie de calificare, 0-1 acasă cu Muntenegru (Krstovic 70) şi pare să rateze încă un turneul final european (s-a calificat la doar două turnee finale, în 1996 și 2004, de fiecare dată părăsind competiţia în faza grupelor).

Bulgaria este antrenată din vara anului 2022 de Mladen Krstajic, un fost internaţional cu 48 de meciuri pentru Serbia şi Muntenegru şi alte 11 pentru Serbia, care a făcut carieră în Bundesliga la Werder Bremen (patru sezoane) şi Schalke (cinci sezoane).

Acesta a fost numit ca selecţioner în plină campanie din Liga Naţiunilor, competiţie în care Bulgaria a terminat pe locul 2 în Grupa 4 din Liga C, în care a terminat la egalitate cu Gibraltar (1-1 în deplasare) şi a pierdut fără drept de apel cu Georgia (2-5 acasă).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în play-off-ul pentru Euro 2020, când Ungaria s-a impus în meciul cu Bulgaria, chiar la Sofia, scor 3-1, goluri marcate de Orban 17, Kalmar 47, Nikolics 75, respectiv, Iomov 90 (ulterior, maghiarii au câştigat şi cu Islanda, scor 2-1, şi s-au calificat la turneul final).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Ungaria - Bulgaria.

Ungaria - Bulgaria
1

Cotă 1,50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime