Irlanda - Franţa, meci contând pentru Grupa B a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, luni, 27 martie, de la ora 21:45, pe Lansdowne Road din Dublin, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Franţa şi-a confirmat încă de la primul meci statutul de favorită nu doar la calificare, ci şi la câştigarea Grupei B, astfel că are prima şansă şi în întâlnirea din Irlanda, care debutează în preliminariile pentru Euro 2024 (din grupă mai fac parte Olanda, Grecia şi Gibraltar).

Merg la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Irlanda a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar, după ce a terminat pe locul 3 o grupă câştigată de Serbia şi din care s-a mai calificat, după play-off, şi Portugalia, iar în Liga Naţiunilor a terminat tot pe locul 3 în Grupa 1 din Liga B, după Scoţia şi Ucraina, depăşind doar Armenia.

Echipa lui Stephen Kelly a disputat, miercurea trecută, un meci amical cu Letonia, la Dublin, pe care l-a câştigat cu 3-2 (O’Dowda 6, Ferguson 17, Ogbene 65, respectiv, Uldrikis 33, Zjunzis 45+1), după ce a condus cu 2-0 şi a fost egalată.

Franţa a câştigat de o manieră impresionantă prima partidă din Grupa B, 4-0 acasă cu Olanda (Griezmann 2, Upamecano 8, Mbappe 21, 88), şi s-a instalat deja în fotoliul de lider, urmată de Grecia, care s-a impus cu 3-0 în deplasare în faţa modestei Gibraltar.

Naţionala „cocoşului galic” a pornit la drum tot cu selecţionerul Didier Deschamps, al cărui contract a fost prelungit până în 2026, iar principala noutate este faptul că Kylian Mbappe a fost desemnat noul căpitan al echipei, după retragerea lui Hugo Lloris (după CM 2022 a mai renunţat la prima reprezentativă şi Raphael Varane, iar Karim Benzema a dat de înţeles acelaşi lucru).

Ultimul meci oficial între cele două echipe naţionale a avut loc la Euro 2016, în optimile de finală, când Franţa a câştigat meciul cu Irlanda, scor 2-1, goluri Griezmann 57, 61, respectiv, Brady 2p (Duffy a fost eliminat în minutul 66).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Irlanda - Franţa.

Irlanda - Franţa PsF2


Cotă 1,35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol