Croaţia - Ţara Galilor, meci contând pentru Grupa D a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul Poljud din Split, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Croaţia este marea favorită la calificare din Grupa D, în timp ce adversara de astăzi, Ţara Galilor, va lupta pentru locul 2 cu Turcia, celelalte echipe din grupă fiind Armenia şi Letonia.

Merg la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Croaţia vine după un parcurs excelent la Cupa Mondială din Qatar, acolo unde, după ce a trimis acasă Belgia în faza grupelor şi Brazilia în sferturile de finală, a fost eliminată în semifinale de Argentina, scor 0-3, pentru a câştiga apoi finala mică şi, implicit, medaliile de bronz, scor 2-1 cu Maroc.

Reprezentativa lui Zlatko Dalic este calificată şi în play-off-ul Ligii Naţiunilor, după ce a câştigat Grupa 1 din Liga A, una din care au mai făcut parte Danemarca, Franţa şi Austria, în care a înregistrat patru victorii, un egal şi o înfrângere.

Va fi ultima campanie de calificare pentru Luka Modric, fotbalistul care în toamnă va împlini 38 de ani şi care, cel mai probabil, se va retrage în 2024 nu doar de la echipa naţională, ci şi din activitate (cel mai probabil de la Real Madrid).

Ţara Galilor a fost eliminată încă din faza grupelor la CM 2022 din Qatar, acolo unde a obţinut doar un punct (1-1 cu SUA, 0-2 cu Iran şi 0-3 cu Anglia), iar în Liga Naţiunilor a terminat pe locul 4 în Grupa 4 din Liga A, în care nu a câştigat nici un meci (un egal şi cinci înfrângeri) şi a retrogradat, astfel, în Liga B.

Practic, echipa lui Robert Page a avut doar două victorii în anul 2022, în play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială din Qatar, 2-1 cu Austria (24 martie) şi 1-0 cu Ucraina (5 iunie), ambele obţinute pe teren propriu.

Cele două echipe au făcut parte din aceeaşi grupă de calificare şi pentru Euro 2020, atunci când Croaţia s-a impus acasă cu Ţara Galilor în primul meci, scor 2-1 (Lawrence 17a, Perisic 48, respectiv, Brooks 77), în timp ce a doua partidă s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 (Bale 45+3, respectiv, Vlasic 9).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Croaţia - Ţara Galilor.

Croaţia - Ţara Galilor PsF1


Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime