Spania - Norvegia, meci contând pentru Grupa A a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45, pe La Rosaleda din Malaga, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Spania are prima şansă la calificare din Grupa A, în timp ce adversara de astăzi, Norvegia, va lupta pentru locul 2 cu celelalte echipe din grupă, Scoţia, Georgia şi Cipru.

Merg la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Spania este la primul meci după Cupa Mondială din Qatar, acolo unde a fost eliminată surprinzător de Maroc în optimile de finală, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 0-3 după loviturile de departajare, motiv pentru care Luis Enrique a demisionat, iar în locul său a fost numit Luis de la Fuente, care a antrenat selecţionatele U17, U19 şi U21 în ultimii 10 ani.

Ibericii speră însă să se revanşeze la turneul final al Ligii Naţiunilor, acolo unde au ajuns după ce au câştigat Grupa 2 din Liga A, din care au mai făcut parte Portugalia, Elveţia şi Cehia, în care au bifat trei victorii, două remize şi un eşec.

Spania are trei titluri europene în palmares, cucerite în 1964, 2008 şi 2012 (plus o finală pierdută în 1984), şi împarte acest record continental cu Germania.

Norvegia nu s-a calificat la CM 2022 din Qatar şi n-a reuşit mare lucru nici în Liga Naţiunilor, acolo unde a terminat pe locul 2 în Grupa 4 din Liga B, după Serbia, dar peste Slovenia şi Suedia, după trei victorii, un egal şi o înfrângere.

În ciuda rezultatelor sub aşteptări, mai ales că scandinavii dispun de o generaţie de excepţie, în care se regăsesc vedete imense precum Erlig Haaland (starul lui Manchester City este accidentat şi ratează primele două partide din preliminarii) sau Martin Odegaard (căpitanul lui Arsenal, liderul din Premier League), selecţionerul Stale Solbakken, instalat în 2020, a fost păstrat în funcţie şi pentru această campanie de calificare.

Cele două echipe s-au confruntat şi în preliminariile pentru Euro 2020, când Spania s-a impus în primul meci cu Norvegia, pe teren propriu, scor 2-1 (Rodri 16, Sergio Ramos 71p, respectiv, King 65p), în timp ce a doua partidă s-a terminat la egalitate, scor 1-1 (King 90+4p, respectiv, Saul 47).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Spania - Norvegia.

Spania - Norvegia 1/1

Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol