​Suedia - Belgia, meci contând pentru Grupa F a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, vineri, 24 martie, de la ora 21:45, pe Friends Arena din Stockholm, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 3.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Suedia şi Belgia se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale primei etape din preliminariile pentru Euro 2024, cele două reprezentative urmând să lupte pentru calificare alături de Austria, în condiţiile în care din grupă mai fac parte Estonia şi Azerbaidjan.

Merg la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Suedia a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar după ce a pierdut barajul cu Polonia (scor 0-2) şi nu s-a descurcat mai bine nici în Liga Naţiunilor, acolo unde a terminat pe locul 4 în Grupa 4 din Liga B, după Serbia, Slovenia şi Norvegia, şi a retrogradat, astfel în Liga C.

La începutul acestui an, echipa lui Janne Andersson a disputat două meciuri amicale pe teren propriu, ambele câştigate, 2-0 cu Finlanda (9 ianuarie) şi 2-1 cu Islanda (12 ianuarie).

Zlatan Ibrahimovic (41 ani), care revine la echipa naţională a Suediei după o accidentare de lungă durată, are şansa de a deveni cel mai în vârstă fotbalist care evoluează în preliminariile europene (va avea 41 de ani, cinci luni şi 21 de zile în ziua meciului cu Belgia), depăşind recordul legendarului portar italian Dino Zoff (41 de ani, trei luni şi o zi).

Belgia a fost eliminată la CM 2022 din Qatar încă din faza grupelor, astfel că Roberto Martinez a fost demis, iar locul său pe banca tehnică a „diavolilor roşii” a fost luat de Domenico Tedesco, un italo-german care antrenează de doar şase ani şi care a lucrat la Schalke, Spartak Moscova şi RB Leipzig.

Belgienii n-au mai disputat nici un meci de la Cupa Mondială, iar anterior, în Liga Naţiunilor, au terminat pe locul 2 în Grupa 4 din Liga A, după Olanda, dar înaintea Poloniei şi a Ţării Galilor.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe a avut loc la Euro 2016, în faza grupelor, când Belgia s-a impus în faţa Suediei cu 1-0 (Nainggolan 84) şi a mers mai departe, scandinavii fiind eliminaţi.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Suedia - Belgia.

Suedia - Belgia
X2
Cotă
1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime