​Danemarca - Finlanda, meci contând pentru Grupa H a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, joi, 23 martie, de la ora 21:45, pe Parken din Copenhaga, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 3.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Danemarca este marea favorită la calificare din Grupa H, în timp ce adversara de astăzi, Finlanda, va lupta pentru locul 2 cu una dintre celelalte echipe din grupă, Slovenia, Irlanda de Nord, Kazahstan şi San Marino.

Merg la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Danemarca a fost eliminată la CM 2022 încă din faza grupelor, ultimul meci disputat înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2024 fiind o înfrângere, 0-1 cu Australia în Qatar.

La Euro 2020, Danemarca a ajuns până în semifinale, unde a pierdut în faţa Angliei, după prelungiri, la capătul unui meci cu un arbitraj controversat.

În Liga Naţiunilor, echipa lui Kasper Hjulmand a terminat pe locul 2 în Grupa 1 din Liga A, după Croaţia, dar înaintea Franţei şi a Austriei.

Finlanda s-a calificat pentru prima oară la un turneu final major chiar la precedentul turneu final, Euro 2020, acolo unde a învins tocmai Danemarca în primul meci, după care a pierdut cu Rusia şi Belgia.

În Liga Naţiunilor, echipa lui Markku Kanerva a terminat pe locul 2 în Grupa B din Liga B, câştigată de Bosnia-Herţegovina şi în care România a terminat pe locul 4, ultimul (Muntenegru a fost a treia).

Pentru că nu a participat la CM 2022 din Qatar, Finalnda a jucat două amicale în toamna anului trecut, ambele pierdute, 0-2 în deplasare cu Suedia şi 0-1 acasă cu Estonia.

De menţionat că trei din ultimele cinci jocuri dintre cele două echipe au fost câştigate de Danemarca, dar Finlanda s-a impus în cel mai recent, jucat la Euro 2020, scor 1-0 (Pohjanpalo 60), disputat chiar pe Parken din Copenhaga.

Partida de la Euro 2020 putea să se termine cu o tragedie, după ce danezul Christian Eriksen s-a prăbuşit pe gazon, din cauza unei aritmii, acesta fiind salvat de medici, pentru a reveni după aproape nouă luni într-un meci oficial.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Danemarca - Finlanda.

Danemarca - Finlanda 1/1

Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime