Italia - Anglia, meci contând pentru Grupa C a preliminariilor pentru Euro 2024, este programat, joi, 23 martie, de la ora 21:45, pe San Paolo din Napoli, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Grupa C a preliminariilor pentru Euro 2024 începe cu derby-ul dintre Italia şi Anglia, principalele favorite la calificare, celelalte echipe din grupă fiind Ucraina, Macedonia de Nord şi Malta.

Merg la turneul final din Germania, alături de echipa naţională a ţării organizatoare, primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, alte trei locuri urmând a fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Italia este câştigătoarea ultimului turneu final, Euro 2020, disputat în 2021 din cauza pandemiei din Covid-19, după o finală în care s-a impus la Londra, pe Wembley, chiar în faţa Angliei, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-2 după loviturile de departajare.

Roberto Mancini, selecţionerul „squadrei azzurra”, a ratat însă calificarea la CM 2022 din Qatar, după un baraj cu Macedonia de Nord, pierdut la Palermo, scor 0-1.

În Liga Naţiunilor, Italia a câştigat Grupa 3 din Liga A (în care Anglia a terminat pe locul 4, ultimul) şi s-a calificat la turneul final al competiţiei, iar în ultimul meci amical a pierdut, pe 20 noiembrie 2022, în deplasare, 0-2 cu Austria.

Anglia, vicecampioană europeană, a ajuns până în sferturile de finală la CM 2022 din Qatar, unde a fost eliminată de Franţa, scor 1-2, acesta fiind şi ultimul meci disputat de selecţionata lui Gareth Southgate până la debutul preliminariilor pentru Euro 2024.

Înainte de Cupa Mondială, Anglia a terminat pe locul 4 în Grupa 3 din Liga A a Ligii Naţiunilor (câştigată chiar de Italia, Ungaria a terminat pe 2, iar Germania, pe 3) şi a retrogradat, astfel, în Liga B.

De menţionat că Italia nu a pierdut în ultimele şase meciuri cu Anglia de pe teren propriu (patru victorii şi două egaluri), iar Harry Kane are nevoie de un singur gol pentru a deveni cel mai bun marcator din istoria „leilor” (are 53 acum, la egalitate cu Wayne Rooney).

În meciurile disputate în Liga Naţiunilor, cele două echipe au remizat, în tur, pe Molineux din Wolverhampton (11 iunie 2022), scor 0-0, pentru ca în retur, pe San Siro din Milano (23 septembrie 2022), Italia să învingă Anglia cu 1-0 (Raspadori 68).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Italia - Anglia.

Italia - Anglia
X2
Cotă
1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol