Bianca Andreescu - Emma Răducanu, meci contând pentru primul tur al turneului de tenis de la Miami, este programat, miercuri, 22 martie, în sesiunea care începe de la ora 17:00 (ora României), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bianca Andreescu şi Emma Răducanu (72 WTA), două jucătoare cu origini româneşti, câştigătoare de Grand Slam (fiecare dintre ele s-a impus la US Open, Andreescu în 2019, Răducanu în 2021), se întâlnesc în cel mai interesant meci al primul tur de la WTA Miami Open, turneu dotat cu premii totale de 8,8 milioane USD.

Ambele jucătoare s-au născut în provincia Ontario din Canada, Bianca Andreescu în Mississauga, iar Emma Răducanu în Toronto.

Ambii părinţi ai Biancăi Andreescu sunt români şi au emigrat în Canada în 1994, în timp ce tatăl Emmei Răducanu este român, iar mama ei este din China, aceştia mutându-se ulterior, când fiica lor avea doar doi ani, în Marea Britanie.

Bianca Andreescu (23 de ani, Canada, 31 WTA) a evoluat ultima oară la Indian Wells, unde a fost eliminată în 16-imile de finală de Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), scor 3-6, 6-7 (1), după ce trecuse în turul al doilea de Peyton Stearns (SUA, 118 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-3 (nu a jucat în primul tur).

Emma Răducanu (21 de ani, Marea Britanie, 72 WTA) a participat, la rândul ei, la Indian Wells, unde a fost eliminată în optimile de finală tot de Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), scor 3-6, 1-6, după ce trecuse în precedentele două tururi de Magda Linette (Polonia, 19 WTA), scor 7-6 (3), 6-2, şi de Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 14 WTA), scor 6-1, 2-6, 6-4.

Aceasta va fi a doua întâlnire între cele două jucătoare, după cea din 2022, din primul tur al turneului de la Roma, când Emma Răducanu a abandonat din cauza unei accidentări la scorul de 6-2, 2-1 pentru Bianca Andreescu.

Învingătoarea din meciul Bianca Andreescu - Emma Răducanu o va întâlni în turul al doilea de la WTA Miami Open pe Maria Sakkari (Grecia, 10 WTA), care are „liber” în primul tur.

Superbet oferă cota 2,40 pentru pronosticul Exact Seturi 3: trei seturi, indiferent de câştigător, în meciul Bianca Andreescu - Emma Răducanu.

Bianca Andreescu - Emma Răducanu 3 seturi


Cotă 2,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol