Barcelona - Real Madrid, meci contând pentru etapa a 26-a din campionatul Spaniei, este programat, duminică, 19 martie, de la ora 22:00, pe Camp Nou, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Barcelona şi Real Madrid se întâlnesc în al treilea El Clasico din acest an, după finala Supercupei Spaniei, disputată la Riad, şi prima manşă din semifinalele Cupei Spaniei, de pe Santiago Bernabeu, meciuri în care catalanii s-au impus de fiecare dată, cu 3-1 şi, respectiv, 1-0 (returul este programat pe 5 aprilie, tot în Catalonia).

Barcelona este lider detaşat în LaLiga, cu 65 de puncte, cu nouă mai multe decât marea rivală, şi se prezintă la derby după nouă victorii şi o înfrângere în ultimele zece partide de campionat (în etapa precedantă s-a impus pe terenul lui Athletic Bilbao cu 1-0).

Echipa antrenată de Xavi Hernandez are al doilea atac din campionat, cu 47 de goluri marcate (este depăşită doar de Real Madrid, cu 50), şi cea mai bună defensivă, cu doar opt goluri primite în 25 de etape.

În partidele disputate în acest sezon pe teren propriu, Barcelona este neînvinsă şi a înregistrat zece victorii şi două remize, iar cel mai bun marcator al echipei, dar şi al campionatului, este Robert Lewandowski, cu 15 goluri.

Real Madrid ocupă locul 2, cu 56 de puncte, cu nouă mai puţine decât Barcelona, şi merge pe Camp Nou după o calificare spectaculoasă în sferturile de finală din Champions League, 5-2 în deplasare şi 1-0 acasă cu Liverpool.

În etapa precedentă din LaLiga, echipa antrenată de Carlo Ancelotti s-a impus pe teren propriu în faţa lui Espanyol, scor 3-1, iar în ultimele zece partide de campionat a bifat cinci succese, trei remize şi două eşecuri.

Real Madrid are cea mai bună ofensivă din LaLiga, cu 50 de goluri marcate, şi a doua apărare, cu 19 goluri încasate, la egalitate cu Atletico Madrid (doar Barcelona a primit mai puţine goluri, opt).

În meciurile din deplasare din această ediţie de campionat, Real Madrid a bifat nouă victorii, un egal şi trei înfrângeri, iar golgheterul echipei este Karim Benzema, cu 11 reuşite.

De menţionat că Barcelona a pierdut cinci dintre ultimele şase El Clasico disputate în LaLiga, în timp ce Real Madrid are două victorii consecutive pe Camp Nou în partidele de campionat.

Echipele probabile la meciul Barcelona - Real Madrid

Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Christensen, Balde - De Jong, Sergio, Gavi - Raphinha, Lewandowski, Ferran.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Modric, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vini Jr.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Barcelona - Real Madrid.

Barcelona - Real Madrid 1X

Cotă 1,35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime