Chelsea - Everton, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, de la ora 19:30, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 4 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Chelsea şi Everton închid ziua de sâmbătă din Premier League cu un meci care se anunţă deosebit de complicat, mai ales prin prisma poziţiilor pe care cele două echipe le ocupă în clasament.

Chelsea este pe locul 10, cu 37 de puncte după 26 de meciuri, şi vine după o serie de trei victorii consecutive, două în campionat, 1-0 acasă cu Leeds şi 3-1 în deplasare cu Leicester, şi una în Liga Campionilor, 2-0 pe teren propriu cu Borussia Dortmund, în urma căreia s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

Departe de poziţiile care asigură prezenţa în ediţia viitoare de Champions League (Tottenham, echipa de pe locul 4, are 48 de puncte), londonezii speră măcar la locul 6 (ocupat acum de Liverpool, cu 42 de puncte), care să le permită accesul în Conference League.

Chelsea are una dintre cele mai bune defensive din campionat, cu 26 de goluri primite (după Newcastle - 18, Arsenal şi Manchester City - câte 25), dar şi cel mai slab atac dintre primele zece clasate, cu 27 de goluri înscrise în actuala stagiune (doar cinci echipe din Premier League au marcat mai puţine).

Echipa lui Graham Potter are şase victorii, trei remize şi trei eşecuri în meciurile disputate în acest sezon pe teren propriu, iar cel mai bun marcator al „albaştrilor” în campionat este Kai Havertz, cu şase goluri.

Everton luptă pentru evitarea retrogradării şi ocupă locul 15, cu 25 de puncte, unul peste prima poziţie retrogradabilă, 18, pe care se află Bournemouth, iar în ultimele două etape a acumulat patru puncte, 2-2 în deplasare cu Nottingham Forest şi 1-0 acasă cu Brentford.

„Caramelele” au jucat ultima oară în liga a doua în sezonul 1953-1954, iar din 1888 şi până acum au bifat doar patru stagiuni în divizia secundă, în rest fiind prezente doar în prima ligă.

În acest moment, echipa lui Sean Dyche are cel mai slab atac din Premier League, cu doar 20 de goluri marcate (la egalitate cu ultima clasată, Southampton), golgheterul echipei fiind Demarai Gray, cu patru reuşite în campionat.

În partidele disputate în acest sezon deplasare, Everton a acumulat doar opt puncte, după ce a înregistrat o victorie, cinci remize şi şapte înfrângeri.

În meciul tur dintre cele două echipe, disputat pe 6 august 2022, Chelsea s-a impus pe terenul lui Everton cu 1-0, graţie golului marcat de Jorginho, în minutul 45+9, din penalty.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Chelsea - Everton.

Chelsea - Everton PsF1


Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime