Arsenal - Sporting, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Europa League, este programat, joi, 16 martie, de la ora 22:00, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Arsenal pleacă favorită la victorie şi la calificare în meciul retur cu Sporting din optimile de finală ale Europa League, după ce în prima manşă, la Lisabona, scorul a fost egal, 2-2 (Inacio 34, Paulinho 55, respectiv, Saliba 22, Morita 62a).

Arsenal este pe locul 1 în Premier League, cu cinci puncte peste a doua clasată, Manchester City, şi vine după o serie de cinci victorii consecutive în campionat, ultima obţinută în etapa din week-end-ul trecut, 3-0 pe terenul celor de la Fulham.

Echipa lui Mikel Arteta a ajuns direct în faza optimilor de finală după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte PSV Eindhoven, Bodo/Glimt şi FC Zurich, în care a bifat cincii victorii şi o înfrângere.

Arsenal are două finale pierdute în Europa League, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 1-4 după penalty-uri cu Galatasaray în 2000, la Copenhaga (competiţia se numea Cupa UEFA), şi 1-4 cu Chelsea în 2019, la Baku.

Sporting ocupă locul 4 în Primeira Liga, la 15 puncte în urma liderului Benfica şi la cinci puncte distanţă de locul 3, ocupat de Braga, care permite accesul în play-off-ul Champions League (primele două locuri se califică direct în faza grupelor).

În ultimele cinci meciuri de campionat, echipa antrenată de Ruben Amorim a bifat o înfrângere (1-2 cu Porto) şi patru victorii la rând, cea mai recentă pe teren propriu, cu Boavista, scor 3-0.

Sporting a ajuns în optimile de finală din Europa League după ce a trecut în play-off de Midtjylland, 4-0 în deplasare şi 1-1 acasă, unde a ajuns după ce a terminat pe locul 3 o grupă de Champions League câştigată de Tottenham şi din care au mai făcut parte Frankfurt şi Marseille, în care a înregistrat două victorii, un egal şi trei înfrângeri.

Cea mai bună performanţă a lui Sporting în această competiţie este finala din 2005 (cu Marius Niculae pe teren din minutul 73), disputată chiar pe Estadio Alvalade din Lisabona şi pierdută cu 1-3 în faţa lui Zenit St. Petersburg.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în Europa League, sezonul 2018-2019, în faza grupelor, când Arsenal s-a impus cu 1-0 în tur pe terenul lui Sporting, iar în retur scorul a fost egal, 0-0, dar ambele au mers mai departe, englezii de pe locul 1, portughezii de pe locul 2.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Arsenal - Sporting.

Arsenal - Sporting 1

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime