Manchester City - RB Leipzig, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 14 martie, de la ora 22:00, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Manchester City pleacă favorită atât la victorie, cât şi la calificare în faţa lui RB Leipzig după ce în tur, în Germania, scorul a fost egal, 1-1 (Gvardiol 70 / Mahrez 27).

Manchester City, locul 2 în Premier League după 27 de etape, la cinci puncte în urma liderului Arsenal, a câştigat toate cele patru meciuri disputate după prima manşă cu RB Leipzig, trei în campionat, 4-1 cu Bournemouth (d), 2-0 cu Newcastle (a) şi 1-0 cu Crystal Palace (d), şi unul în Cupa Angliei, 3-0 cu Bristol City (d).

„Cetăţenii” lui Pep Guardiola s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor după ce au câştigat fără înfrângere (patru victorii şi două remize) o grupă din care au mai făcut parte Borussia Dortmund, Sevilla şi FC Copenhaga.

Cea mai bună performanţă a lui Manchester City în Champions League este finala disputată în sezonul 2020-2021 şi pierdută în faţa lui Chelsea, scor 0-1 la Porto.

RB Leipzig, locul 3 în Bundesliga după 24 de etape, la şapte puncte distanţă de liderul Bayern Munchen, a câştigat ultimul meci de campionat, 3-0 pe teren propriu cu Borussia Monchengladbach, iar după partida din tur cu Manchester City a mai jucat acasă cu Eintracht Frankfurt, scor 2-1, şi în deplasare cu Borussia Dortmund, scor 1-2.

Echipa antrenată de Marco Rose a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Real Madrid şi din care au mai făcut parte Şahtior Doneţk şi Celtic Glasgow, în care a înregistrat patru victorii şi două înfrângeri.

RB Leipzig are în palmares o semifinală de Champions League, în ediţia 2019-2020, când a pierdut cu 0-3 în faţa lui Paris Saint Germain la turneul final organizat la Lisabona.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul trecut din Liga Campionilor, în faza grupelor, iar fiecare a câştigat pe teren propriu, Manchester City, care avea să termine pe locul 1, cu 6-3, iar RB Leipzig, locul 3 la final, cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester City - RB Leipzig.

Manchester City - RB Leipzig 1

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime