Porto - Inter, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 14 martie, de la ora 22:00, pe Estadio do Dragao, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Porto speră să dea marea lovitură a sezonului în Champions League la returul cu Inter, după ce a pierdut la limită în prima manşă, 0-1 pe San Siro (Lukaku 86).

Porto, locul 2 în Primeira Liga după 24 de etape, la opt puncte în spatele liderului Benfica, a disputat trei meciuri de campionat după cel de la Milano, 1-2 acasă cu Gil Vicente, 3-1 în deplasare cu Chaves şi 3-2 pe teren propriu cu Estoril.

Echipa antrenată de Sergio Conceicao a ajuns în optimile de finală din Champions League după ce a terminat pe primul loc o grupă din care au mai făcut parte Club Brugge, Bayer Leverkusen şi Atletico Madrid, în care a bifat patru victorii şi două înfrângeri.

Porto a câştigat de două ori Champions League, ultima oară în sezonul 2003-2004, după 3-0 în finală cu AS Monaco la Gelsenkirchen.

Inter, locul 2 în Serie A după 26 de etape, la 18 puncte în urma liderului Napoli, a pierdut surprinzător în ultima etapă de campionat, 1-2 în deplasare cu Spezia, a doua înfrângere în cele trei meciuri disputate după prima manşă cu Porto (au mai fost un 0-1 în deplasare cu Bologna şi un 2-0 acasă cu Lecce).

Milanezii antrenaţi de Simone Inzaghi au ajuns în această fază a competiţiei după ce au terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Bayern Munchen şi din care au mai făcut parte Barcelona şi Viktoria Plzen, în care au înregistrat trei victorii, o remiză, două înfrângeri.

Inter are trei trofee ale Ligii Campionilor în palmares, ultimul fiind cucerit în sezonul 2009-2010, după o finală cu Bayern Munchen, scor 2-0 pe Santiago Bernabeu din Madrid.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în Champions League, prima oară în optimile de finală ale ediţiei 2004-2005, când Inter se califica în faţa lui Porto după 1-1 în deplasare şi 3-1 acasă, iar a doua oară în faza grupelor din stagiunea 2005-2006, când fiecare a câştigat pe teren propriu, Inter cu 2-1 şi Porto cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Porto - Inter.

Porto - Inter 1X

Cotă 1,50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol