CFR Cluj - U Cluj, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul României, este programat, luni, 13 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj, campioana ultimelor cinci ediţii de campionat, şi U Cluj, promovată în vara anului trecut, se întâlnesc în derby-ul oraşului Cluj-Napoca, într-un meci care închide sezonul regulat din SuperLiga.

Autorităţile au anunţat deja măsuri speciale pentru acest meci, care se va disputa, cel mai probabil, cu „casa închisă”, astfel că forţele de ordine au fost suplimentate, urmând ca ordinea să fie asigurată de peste 260 de jandarmi.

Dan Petrescu şi Ioan Ovidu Sabău au avut un mesaj comun înainte de meci: „Luni este derby-ul Clujului! Cel mai vechi derby din ţară! Un meci special pentru oraşul nostru! Indiferent de echipa pe care o sustineţi, haideţi să ne bucurăm de un derby de poveste! Cel mai bun să câştige!”.

CFR Cluj este pe locul 2, cu 60 de puncte, şi vine după o remiză obţinută pe terenul lui Sepsi, scor 2-2, ratând astfel ocazia de a reveni în fotoliul de lider.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a suferit în acest sezon în meciurile de pe teren propriu, spre deosebire de alte campionate, şi are, pe lângă cele zece victorii, şi patru înfrângeri în Gruia, cele mai multe dintre primele cinci clasate.

CFR Cluj are al doilea cel mai bun atac din SuperLiga, cu 50 de goluri înscrise, iar cel mai bun marcator al echipei este Rangelo Janga, cu şapte reuşite în acest campionat.

U Cluj şi-a revenit spectaculos după instalarea lui Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor principal, iar în 2023 a înregistrat patru victorii, trei remize şi o singură înfrângere, iar cu cele 34 de puncte acumulate până acum s-a distanţat deja de zona locurilor periculoase ale clasamantului.

Totuşi, în meciurile din deplasare, „şepcile roşii” n-au reuşit mare lucru, având două succese, patru egaluri şi opt înfrângeri, în timp ce golgheterul echipei este Mamadou Thiam, cu şase reuşite în această ediţie de campionat.

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 23 octombrie 2022, CFR Cluj s-a impus pe terenul celor de la U Cluj cu 2-1, după golurile marcate de Ciprian Deac (25) şi Cephas Malele (61p), respectiv Romario Pires (90+3p).

În schimb, în partida contând pentru faza grupelor din Cupa României, disputată cu trei zile mai devreme, pe 20 octombrie 2022, tot pe Cluj Arena, scorul a fost egal, 1-1, marcatori Roger (64a), respectiv, Bîrligea (2).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau se impună la final în meciul CFR Cluj - U Cluj.

CFR Cluj - U Cluj PsF1


Cotă 1,47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol