​FCSB - Sepsi, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul României, este programat, duminică, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB şi Sepsi se întâlnesc în cel mai aşteptat meci al ultimei etape din sezonul regulat, care poate decide ultima echipă calificată în play-off.

FCSB (54 de puncte) a pierdut ultimul meci din campionat, 1-3 în deplasare cu UTA, dar rămâne în lupta pentru locul 1, profitând de faptul că toate contracandidatele s-au încurcat: Farul a pierdut pe terenul lui U Cluj (0-2), Rapid a cedat acasă în faţa lui Hermannstadt (0-1), iar CFR Cluj n-a reuşit decât o remiză în deplasare cu Sepsi (2-2).

Echipa lui Gigi Becali, care va fi condusă din nou de pe bancă de Lucian Filip, preparator fizic în actele oficiale, n-a convins în partidele disputate acasă în acest sezon, în care a înregistrat şapte victorii, cinci egaluri şi două înfrângeri.

Cel mai bun marcator al „roş-albaştrilor” şi al campionatului, la egalitate cu Marko Dugandzic de la Rapid după 29 de etape, este Andrea Compagno, cu 16 goluri în SuperLiga.

Sepsi este pe locul 7, cu 39 de puncte, cu unul mai puţin decât FC U Craiova, care a prins ultima poziţie de play-off după ce Comisia de Recurs a FRF a decis anularea rezultatului de 3-0 stabilit la „masa verde” de Comisia de Disciplină şi rejucarea meciului direct.

Astfel, Sepsi şi FC U Craiova vor disputa joi, 16 martie, meciul care poate decide ultima echipă calificată în play-off, însă doar dacă Sepsi nu pierde pe terenul lui FCSB şi FC U Craiova nu se impune în deplasare cu Hermannstadt, caz în care distanţa între cele două ar deveni de patru puncte.

„Mergem la TAS ca să vedem dacă am avut dreptate sau nu. Nu se mai schimbă clasamentul, dar vrem să vedem dacă adevărul este la noi sau la Craiova. Interesul nu este să schimbăm campionatul, ci să vedem dacă am avut dreptate sau nu. Dacă nu reușim să intrăm în play-off, atunci FC U Craiova a meritat să fie acolo”, a spus Laszlo Dioszegi, unul dintre acţionarii lui Sepsi.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a avut evoluţii solide în deplasare, acolo unde a bifat cinci victorii, cinci remize şi patru înfrângeri, iar golgheterul covăsnenilor este „veteranul” Mario Rondon, cu opt reuşite în această ediţie de campionat.

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 24 octombrie 2022, FCSB s-a impus pe terenului celor de Sepsi cu 1-0, după golul marcat de Andrea Compagno, în minutul 51, din penalty.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul FCSB - Sepsi.

FCSB - Sepsi 1X

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol