FC Botoşani - CS Mioveni, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul României, este programat, vineri, 10 martie, de la ora 17:30, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FC Botoşani şi CS Mioveni deschid ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga cu un meci care le poate influenţa decisiv soarta în acest campionat şi care se va reedita şi în play-out, acolo unde fiecare dintre cele două echipe va lupta pentru salvarea de la retrogradare.

FC Botoşani este pe locul 12, ultimul care asigură menţinerea în SuperLiga, cu 31 de puncte, cu patru peste FC Argeş, echipă care ocupă prima poziţie direct retrogradabilă, 15, şi cu zece peste adversara de astăzi, CS Mioveni, ultima clasată.

Echipa antrenată de Flavius Stoican a acumulat un singur punct în ultimele cinci partide din campionat, după ce câştigase precedentele trei meciuri din 2023, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, cu FC U Craiova, scor 0-1.

FC Botoşani nu s-a prea descurcat în meciurile disputate acasă în acest sezon, unde a bifat patru victorii, şase remize şi patru înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Sebastian Mailat, cu 10 goluri în SuperLiga.

CS Mioveni ocupă ultimul loc, 16, cu 21 de puncte, dar 12 dintre acestea au fost obţinute în cele opt meciuri din 2023, după instalarea ca antrenor principal a lui Nicolae Dică.

Argeşenii vin după victoria de acasă cu Chindia Târgovişte, scor 1-0, iar în ultimele cinci partide de campionat au înregistrat o victorie, două egaluri şi două înfrângeri.

CS Mioveni n-a reuşit mare lucru în meciurile din deplasare ale acestui sezon, acolo unde a cucerit doar nouă puncte, după două succese, trei remize şi nouă întâlniri pierdute, iar golgheterul echipei este Bogdan Rusu, cu şase reuşite în campionat.

În meciul tur dintre cele două echipe, disputat pe 23 octombrie 2022, scorul a fost egal, 0-0, iar pe 8 noiembrie 2022, CS Mioveni s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la FC Botoşani cu 1-0, graţie golului marcat de Junior Kabananga (82), în faza grupelor din Cupa României.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul FC Botoşani - CS Mioveni.

FC Botoşani - CS Mioveni 1X

Cotă 1.25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol