Manchester United - Betis Sevilla, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Europa League, este programat, joi, 9 martie, de la ora 22:00, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Manchester United are şansa reabilitării după dezastrul de la Liverpool, dar va avea în faţă o Betis Sevilla în plină formă, care tocmai a remizat cu Real Madrid.

Manchester United, locul 3 în Premier League, la 14 puncte în urma liderului Arsenal, tocmai a suferit cea mai mare umilinţă din istoria clubului, 0-7 pe terenul lui Liverpool în cel mai recent meci de campionat, dezastru venit după victoria din finala Cupei Ligii, 2-0 cu Newcastle pe Wembley, primul trofeu câştigat de „diavoli” după o pauză de şase ani.

În Europa League, echipa antrenată de Erik ten Hag a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Real Sociedad şi din care au mai făcut parte Sheriff Tiraspol şi Omonia Nicosia, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere, iar în play-off-ul pentru optimile de finală a trecut de Barcelona, 2-2 în deplasare şi 2-1 acasă.

Manchester United nu a mai pierdut pe Old Trafford, în toate competiţiile, de la începutul lui septembrie, când a cedat în chiar prima etapă a fazei grupelor din Europa League, 0-1 cu Real Sociedad.

Manchester United are în palmares un trofeu Europa League, cucerit în ediţia 2016-2017, după 2-0 în ultimul act de la Stockholm cu Ajax Amsterdam (a mai jucat o finală în 2021, la Gdansk, pierdută la penalty-uri în faţa lui Villarreal).

Betis Sevilla, locul 5 în LaLiga, speră la o poziţie de Champions League la finalul sezonului în Spania şi vine după un egal cu Real Madrid, pe teren propriu, care a pus capăt unei serii de trei victorii consecutive în campionat.

Echipa antrenată de Manuel Pellegrini a ajuns direct în această fază a competiţiei după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Roma, Ludogoreţ şi HJK Helsinki, evitând astfel o „dublă” în play-off.

Betis Sevilla nu a trecut niciodată mai departe de optimile de finală în Europa League (inclusiv Cupa UEFA), fază în care anul trecut a fost eliminată de Eintracht Frankfurt, viitoarea câştigătoare a competiţiei, 1-2 acasă şi 1-1, după prelungiri, în deplasare.

Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată până acum, într-un meci amical disputat pe 10 decembrie 2022, când Betis Sevilla s-a impus în faţa lui Manchester United pe Estadio Benito Villamarin, cu 1-0 (Fekir 49).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester United - Betis Sevilla.

Manchester United - Betis Sevilla 1

Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime