​Sporting - Arsenal, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Europa League, este programat, joi, 9 martie, de la ora 19:45, pe Estadio Jose Alvalade din Lisabona, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sporting, o echipă ieşită din lupta pentru titlu în Portugalia, speră să dea marea lovitură în Europa League, dar sorţii i-au scos în faţă poate cel mai puternic adversar posibil, pe Arsenal, liderul din Anglia.

Sporting, locul 4 în Primeira Liga, la 15 puncte distanţă de prima poziţie, ocupată de Benfica, are patru victorii în ultimele cinci meciuri de campionat (a pierdut acasă cu FC Porto, scor 1-2), iar în cea mai recentă partidă s-a impus cu 1-0 pe terenul lui Portimonense.

Echipa antrenată de Ruben Amorim a ajuns în optimile de finală din Europa League după ce a trecut în play-off de Midtjylland, 4-0 în deplasare şi 1-1 acasă, unde a ajuns după ce a terminat pe locul 3 o grupă de Champions League, câştigată de Tottenham şi din care au mai făcut parte Eintracht Frankfurt (locul 2) şi Olympique Marseille (locul 4).

Cea mai bună performanţă a lui Sporting în această competiţie este finala din 2005 (cu Marius Niculae pe teren din minutul 73), disputată chiar pe Estadio Alvalade din Lisabona şi pierdută cu 1-3 în faţa lui Zenit St. Petersburg.

Arsenal, locul 1 în Premier League, are o serie de patru victorii consecutive în campionat - venite după înfrângerea de pe teren propriu cu Manchester City (1-3), a doua clasată, la o distanţă de cinci puncte - două dintre ele obţinute în prelungiri, după răsturnări spectaculoase de scor, 4-2 de la 1-2 în deplasare cu Aston Villa şi 3-2 de la 0-2 acasă cu Bournemouth.

În Europa League, echipa lui Mikel Arteta a ajuns direct în faza optimilor de finală după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte PSV Eindhoven, Bodo/Glimt şi FC Zurich, cu cincii victorii şi o înfrângere.

Arsenal are două finale pierdute în Europa League (inclusiv Cupa UEFA), 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 1-4 după penalty-uri cu Galatasaray în 2000, la Copenhaga, şi 1-4 cu Chelsea în 2019, la Baku.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în Europa League, sezonul 2018-2019, în faza grupelor, când Arsenal s-a impus cu 1-0 în tur pe terenul lui Sporting, iar în retur scorul a fost egal, 0-0, dar ambele au mers mai departe, englezii de pe locul 1, portughezii de pe locul 2.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sporting - Arsenal.

Sporting - Arsenal
X2
Cotă
1.33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol