Tottenham - Milan, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 8 martie, de la ora 22:00, la Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Tottenham şi Milan se întâlnesc într-unul dintre cele mai echilibrate meciuri din returul optimilor de finală ale Champions League, după ce, în prima manşă, campioana Italiei s-a impus la limită pe teren propriu, cu 1-0 (Brahim Diaz 7).

Tottenham, locul 4 în Premier League, trece printr-o perioadă nefastă şi, după două derby-uri londoneze câştigate, 2-0 cu West Ham United şi 2-0 cu Chelsea, ambele pe teren propriu, a pierdut surprinzător în optimile de finală ale Cupei Angliei, 0-1 cu Sheffield United (liga a doua), apoi în campionat, 0-1 cu Wolverhampton, de fiecare dată în deplasare.

Pentru a juca în aceasă fază a competiţiei, echipa lui Antonio Conte a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Eintracht Frankfurt, Sporting Lisabona şi Olympique Marseille, după trei victorii, două remize şi o înfrângere.

Cea mai mare performanţă a londonezilor în Champions League este finala disputată în stagiunea 2018-2019, pierdută în faţa lui Liverpool, scor 0-2 (la ultima prezenţă, în sezonul 2019-2020, Tottenham s-a oprit în optimile de finală).

Milan, locul 5 în Serie A, vine după o înfrângere în ultima etapă, 1-2 în deplasare cu Fiorentina, care a oprit o serie de patru victorii consecutive, una în Champions League şi trei în Serie A.

Echipa lui Stefano Pioli a ajuns în optimile de finală din Liga Campionilor după ce terminat pe locul 2 o grupă câştigată detaşat de Chelsea, în faţa căreia a pierdut de două ori, 0-3 în deplasare şi 0-2 acasă, şi din care au mai făcut parte RB Salzburg şi Dinamo Zagreb (milanezii au bifat trei victorii, un egal şi două înfrângeri).

Milan este a doua cea mai titrată echipă din istoria UEFA Champions League, cu şapte trofee în palmares (doar Real Madrid are mai multe, 14), ultimul fiind cucerit însă tocmai în sezonul 2006-2007, după o finală cu Liverpool, scor 2-1 la Atena.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în Champions League şi în sezonul 2010-2011, tot în faza optimilor de finală, când Tottenham s-a calificat după ce s-a impus în faţa lui Milan cu 1-0 în tur, în deplasare, iar în retur scorul a fost egal, 0-0.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Tottenham - Milan.

Tottenham - Milan GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime