Chelsea - Dortmund, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 7 martie, de la ora 22:00, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chelsea poate salva sezonul cu un parcurs cât mai lung în Champions League, dar pentru asta trebuie să întoarcă rezultatul din prima manşă a optimilor de finală, contra lui Dortmund, care s-a impus acum trei săptămâni, pe teren propriu, cu 1-0 (Adeyemi 63).

Chelsea este pe locul 10 în Premier League, iar de la turul cu Dortmund a jucat trei meciuri în campionat, două pierdute, 0-1 acasă cu Southampton şi 0-2 în deplasare cu Tottenham, şi unul câştigat, cel mai recent, 1-0 pe teren propriu cu Leeds.

Pentru a ajunge în optimile de finală din Liga Campionilor, echipa lui Graham Potter a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Milan, Salzburg şi Dinamo Zagreb (patru victorii, un egal şi o înfrângere), deşi startul a fost ratat, cu înfrângere în Croaţia şi egal acasă cu campioana Austriei (moment care a coincis cu demiterea lui Thomas Tuchel).

Chelsea are în palmares două trofee Champions League, cucerite în sezoanele 2011-2012 (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după penalty-uri în finala cu Bayern Munchen disputată chiar pe Allianz Arena) şi 2020-2021 (1-0 în ultimul act cu Manchester City, la Porto).

Dortmund este pe locul 2 în Bundesliga, la egalitate de puncte cu liderul Bayern Munchen, şi a câştigat toate cele 10 meciuri oficiale disputate în 2023, opt în campionat, unul în Cupa Germaniei şi unul în Champions League.

Echipa lui Edin Terzic, care vine după o victorie pe teren propriu, 1-0 cu Leipzig, este şi lider european în privinţa golurilor marcate în acest an, 23.

Dortmund a acces în optimile de finală din Liga Campionilor după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Manchester City şi din care au mai făcut parte Sevilla şi Copenhaga, cu două victorii, trei egaluri şi o înfrângere.

Cea mai mare performanţă a celor de la Dortmund în Champions League este câştigarea competiţiei în sezonul 1996-1997, 3-1 în finala cu Juventus disputată la Munchen („Die Schwarzgelben” au mai ajuns o dată în ultimul act, în stagiunea 2012-2013, când au pierdut cu 1-2 în faţa lui Bayern Munchen la Londra, pe Wembley).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Chelsea - Dormund.

Chelsea - Dormund GG


Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol