​UTA - FCSB, meci contând pentru etapa a 29-a din SuperLiga, este programat, duminică, 5 martie, la ora 21:00, pe Stadionul Francisc Neuman din Arad, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA şi FCSB se întâlnesc într-un meci care se anunţă deosebit de interesant, în ciuda locurilor din clasament şi a obiectivelor pe care le au cele două echipe în acest sezon.

UTA este pe locul 15, primul retrogradabil direct, cu 24 de puncte, la doar două puncte în urma lui FC Argeş, care ocupă locul 14, de baraj, însă la o distanţă apreciabilă, de şapte puncte, faţă de ultima poziţie care asigură menţinerea în SuperLiga.

Echipa lui Laszlo Balint are o victorie, un egal şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul lui CFR Cluj, scor 1-2.

UTA este una dintre cele mai slabe echipe în ceea ce priveşte meciurile disputate pe teren propriu, unde a bifat patru victorii, patru remize şi şase înfrângeri, iar golgheterii arădenilor sunt Virgil Postolachi şi Philip Otele, fiecare cu câte cinci reuşite în SuperLiga.

FCSB are 54 de puncte şi rămâne în lupta pentru titlul de campioană, mai ales că punctele se vor înjumătăţi în play-off, iar în etapa precedentă s-a impus, pe Arena Naţională, scor 4-1 cu Petrolul (are patru victorii şi un egal în ultimele cinci meciuri din campionat).

În partidele de acasă, echipa lui Gigi Becali are şapte victorii, cinci remize şi două înfrângeri, iar cel mai bun marcator al roş-albaştrilor şi al campionatului (la egalitate cu Marko Dugandzic de la Rapid) este Andrea Compagno, cu 16 reuşite în această stagiune.

FCSB merge la Arad fără antrenorul principal din actele oficiale, după ce Leo Strizu şi-a anunţat demisia la finalul meciului cu Petrolul, deranjat de modul în care a fost tratat de oficialii clubului din Berceni.

Astfel, cum şi Mihai Pintilii, în acte delegat, dar antrenor de facto al echipei, este suspendat, FCSB va trebui să numească un nou tehnician cu licenţă Pro în termen de 30 de zile.

În meciul din tur, disputat pe 16 octombrie 2022, pe Arena Naţională, FCSB s-a impus în faţa celor de la UTA cu 2-1, după golurile marcate de Darius Olaru (16) şi Andrea Compagno (88p), respectiv, Claudiu Keşeru (90+1).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul UTA - FCSB.

UTA - FCSB
X2
Cotă
1.28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol