Borussia Dortmund - RB Leipzig, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Germaniei, este programat, vineri, 3 martie, de la ora 21:30, pe Signal Iduna Park din Dortmund, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Borussia Dortmund şi RB Leipzig deschid etapa a 23-a din Bundesliga cu un derby care începe să devină de tradiţie, cele două echipe aflându-se în lupta pentru titlul de campioană a Germaniei.

Borussia Dortmund este pe locul 2 în clasament, cu 46 de puncte, la egalitate cu liderul Bayern Munchen, dar cu un golaveraj mai slab, şi vine după o serie de şapte victorii consecutive în campionat, toate în 2023, cea mai recentă fiind obţinută pe terenul lui Hoffenheim, scor 1-0.

În acest interval, echipa antrenată de Edin Terzic s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Germaniei după 2-1 pe terenul lui VfL Bochum, unde o va întâlni chiar pe RB Leipzig, în deplasare, şi a câştigat prima manşă din optimile de finală ale Champions League, 1-0 pe teren propriu cu Chelsea.

RB Leipzig ocupă locul 4, cu 42 de puncte, şi trece printr-o perioadă cu rezultate oscilante, cu patru victorii, două remize şi o înfrângere în partidele de campionat din acest an, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu, scor 2-1 cu Eintracht Frankfurt.

Trupa pregătită de Marco Rose s-a calificat, la rândul ei, în sferturile de finală din Cupa Germaniei, după ce a trecut acasă de Hoffenheim, scor 3-1, iar în Champions League a remizat pe teren propriu cu Manchester City, scor 1-1, în prima manşă din optimile de finală ale competiţiei.

De menţionat că Marco Rose a stat pe banca tehnică a celor de la Borussia Dortmund în sezonul 2021-2022, dar a fost demis după ce a terminat campionatul pe locul 2, iar la două zile după ce a fost numit antrenor la RB Leipzig a debutat chiar împotriva fostei sale echipe, reuşind o victorie la scor de forfait.

A fost, de fapt, chiar meciul tur dintre cele două echipe, disputat pe 10 septembrie 2022, în care RB Leipzig s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Borussia Dortmund cu 3-0, după golurile marcate de Willi Orban (6), Dominik Szoboszlai (45) şi Amadou Haidara (84).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Borussia Dortmund - RB Leipzig.

Borussia Dortmund - RB Leipzig GG


Cotă 1.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime