Arsenal - Everton, meci restant contând pentru etapa a 7-a din campionatul Angliei, este programat, miercuri, 1 martie, de la ora 21:45, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Arsenal şi Everton se întâlnesc din nou, la nici o lună distanţă de la meciul din etapa a 22-a din Premier League (4 februarie), când „caramelele” s-au impus în faţa „tunarilor”, scor 1-0 pe Goodison Park, graţie golului marcat de James Tarkowski în minutul 60.

Arsenal este lider în campionat, cu 57 de puncte după 24 de partide, cu două mai multe decât principala contracandidată la titlul de campioană, Manchester City, care are un meci în plus disputat, şi cu opt peste a treia clasată, Manchester United.

Echipa lui Mikel Arteta a depăşit criza de la finalul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie, când a avut o serie de patru meciuri fără victorie (inclusiv două înfrângeri cu Manchester City, 0-1 în Cupa Angliei în deplasare şi 1-3 în campionat pe teren propriu), şi vine după două victorii în Premier League, ambele pe terenuri străine, 4-2 cu Aston Villa şi 1-0 cu Leicester.

„Premier League este un campionat complicat, am reuşit două victorii la rând, dar am văzut ce ne-a făcut Everton în meciul de la Liverpool. Avem nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta pentru primul loc”, a declarat Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal.

Everton ocupă locul 18 din 20, primul retrogradabil, cu 21 de puncte acumulate după 24 de meciuri, dar o victorie poate schimba totul deoarece distanţa până la locul 13, ocupat de Nottingham Forest, este de doar patru puncte.

După succesul surprinzător cu Arsenal, scor 1-0, înregistrat chiar la debutul său pe banca tehnică a lui Everton, Sean Dyche şi-a mai trecut în palmares o victorie, 1-0 acasă cu Leeds, şi două înfrângeri, 0-2 cu rivala Liverpool pe Anfield şi 0-2 pe teren propriu cu Aston Villa.

Arsenal s-a impus în ultimul meci cu Everton disputat la Londra, scor 5-1 pe 22 mai 2022, dar a pierdut cu un sezon înainte, pe Emirates Stadium, scor 0-1, pe 23 aprilie 2021.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Arsenal - Everton.

Arsenal - Everton 1

Cotă 1.38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime