FC Botoşani - Rapid, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul României, este programat, miercuri, 1 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani şi Rapid se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 28-a din SuperLiga, în ciuda poziţiilor ocupate în clasament şi a obiectivelor pe care cele două echipe le au în acest final de sezon regulat.

Botoşani şi-a luat adio de la play-off, iar acum singurul obiectiv rămas este acumularea de cât mai multe puncte pentru a forţa câştigarea play-out-ului, performanţă care aduce nu doar bani în plus din drepturile TV, ci şi posibilitatea accederii în Conference League.

Echipa antrenată de Flavius Stoican are 31 de puncte, şapte peste UTA, echipa de pe locul 15, primul retrogradabil direct, şi chiar dacă a pierdut în etapa precedentă, 0-2 pe terenul lui U Cluj, are un parcurs bun în 2023, cu trei succese, un egal şi două înfrângeri.

Botoşani nu prea s-a descurcat însă în partidele disputate în acest sezon pe teren propriu, acolo unde a înregistrat patru victorii, şase remize şi trei înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Sebastian Mailat, cu 10 goluri.

Rapid este pe locul 4, cu 49 de puncte, şi pare să fi depăşit criza odată cu victoria de pe teren propriu obţinută în etapa precedentă, 2-0 cu Chindia, după ce înainte pierduse în Giuleşti cu FC U Craiova (1-2) şi remizase pe terenul codaşei Mioveni (0-0).

Echipa lui Adrian Mutu nu este o specialistă a meciurilor din deplasare, unde a bifat în această stagiune patru victorii, patru egaluri şi cinci înfrângeri, iar golgheterul echipei şi al campionatului este Marko Dugandzic, cu 16 reuşite.

„Cel mai important e să obținem puncte, de aceea victoria e importantă, din perspectiva punctelor, când vom intra în play-off trebuie să strângem cât mai multe puncte posibile, atunci vedem ce va fi”, a declarat Adrian Mutu.

În meciul din tur, disputat pe 8 octombrie 2022, Rapid şi Botoşani au remizat în Giuleşti, scor 1-1, după golurile marcate de Junior Morais (83), respectiv, Alexandru Ţigănaşu (38).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Botoşani - Rapid.

Botoşani - Rapid
X2
Cotă
1.38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol