Juventus - Torino, meci contând pentru a 24-a din campionatul Italiei, este programat, marţi, 28 februarie, de la ora 21:45, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Juventus şi Torino încheie etapa a 24-a din Serie A cu Derby della Mole, o rivalitate nu doar fotbalistică între două filozofii, una burgheză şi globală (Juventus), respectiv, una proletară şi locală (Torino).

Derby-ul oraşului Torino şi-a luat numele de la Mole Antonelliana, un reper major şi simbolul arhitectural al capitalei piemonteze. De asemenea, Juventus - Torino este primul derby al fotbalului italian şi cea mai veche întâlnire în curs între două echipe cu sediul în acelaşi oraş.

Juventus este pe locul 8, cu 32 de puncte, la 13 puncte distanţă de poziţiile de Champions League, într-un moment în care mai rămân de disputat 14 etape.

Echipa antrenată de Massimiliano Allegri pare să fi trecut peste şocul penalizarii de 15 puncte şi are o serie de trei victorii consecutive în Serie A, ultima în deplasare, cu Spezia, scor 2-0, interval în care s-a calificat atât în semifinalele din Cupa Italiei (1-0 acasă cu Lazio), cât şi în optimile de finală din Europa League (1-1 acasă şi 3-0 în deplasare cu FC Nantes).

În meciurile disputate în această stagiune pe teren propriu, Juventus a bifat opt victorii, trei remize şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Dusan Vlahovic, cu opt goluri.

Torino ocupă locul 9, cu 31 de puncte, şi are şansa de a-şi depăşi rivala din oraş în cazul unei victorii, chiar dacă în ultimele trei partide de campionat a acumulat doar patru puncte, iar în etapa precedentă a remizat surprinzător pe teren propriu cu codaşa Cremonese, scor 2-2.

În aceste condiţii, finalul de sezon se anunţă relativ liniştit pentru echipa pregătită de Ivan Juric, care este departe de locurile europene (10 puncte până la locul 6, ocupat de Atalanta), dar şi de zona periculoasă a clasamentului (14 puncte peste locul 18, ocupat de Verona).

Torino a înregistrat patru victorii, trei egaluri şi cinci înfrângeri în partidele jucate în deplasare în această ediţie de campionat, iar golgheterul echipei este Antonio Sanabria, cu cinci reuşite în Serie A.

Juventus nu a mai pierdut un derby cu Torino din 2015, atunci când a cedat în deplasare, scor 1-2, iar în partida din turul acestei ediţii de campionat, disputată pe 15 octombrie 2022, „Bătrâna Doamnă” s-a impus pe terenul rivalei cu 1-0, graţie golului marcat de Dusan Vlahovic în minutul 74.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Juventus - Torino.

Juventus - Torino 1X


Cotă 1.20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime