Farul - Sepsi, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul României, este programat, marţi, 28 februarie, de la ora 20:30, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul şi Sepsi se întâlnesc în cel mai interesant meci al zilei, unul care are şanse mari să se repete şi în play-off, obiectiv fixat de ambele echipe la începutul sezonului 2022-2023.

Farul este lider în SuperLiga, cu 58 de puncte, dar CFR Cluj, FCSB şi Rapid sunt foarte aproape, mai ales dacă ţinem cont că punctele se vor înjumătăţi la finalul sezonului regulat.

Echipa lui Gică Hagi are patru victorii şi o remiză în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus în deplasare, scor 1-0 la Arad cu UTA.

Farul are cea mai bună ofensivă din campionat, cu 50 de goluri marcate, şi a treia cea mai bună apărare, cu 25 de goluri încasate (la fel ca Sepsi, doar Rapid - 22 are mai puține primite).

În partidele disputate pe teren propriu, „marinarii” au avut un parcurs aproape perfect, cu 10 victorii, două remize şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei este Denis Alibec, cu 11 goluri în acest sezon de campionat.

„Statistica o spune că suntem acolo sus, nu putem să o ocolim. Cred că suntem echilibrați, avem un lot talentat şi echilibrat, dar lupta e grea”, a declarat Gică Hagi.

Sepsi ocupă locul 6 cu 41 de puncte, cinci peste principala contracandidată la ultima poziţie de play-off, FC U Craiova, în condiţiile în care rezultatul meciului direct, 3-0, stabilit la „masa verde”, nu este încă definitiv.

Sepsi a bifat în etapa precedentă prima victorie pe teren din 2023, 2-1 acasă cu Hermannstadt, după trei remize şi o înfrângere, excluzând aici partida de acasă cu FC U Craiova (oltenii au făcut recurs la Comisia de Apel a FRF şi sunt dispuşi să meargă la TAS).

În meciurile disputate în deplasare în acest sezon din SuperLiga, echipa antrenată de Cristiano Bergodi a bifat cinci victorii, cinci remize şi trei înfrângeri, iar golgheterul grupării din Sf. Gheorghe este Mario Rondon, cu opt reuşite.

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 9 octombrie 2022, Farul s-a impus pe terenul lui Sepsi cu 1-0, graţie golului marcat de Louis Munteanu în minutul 33.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Farul - Sepsi.

Farul - Sepsi 1X

Cotă 1.33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol