Petrolul - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul României, este programat, luni, 27 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul şi CFR Cluj încheie etapa a 27-a din SuperLiga cu un meci care le poate influenţa decisiv obiectivele stabilite pentru acest sezon de campionat.

Petrolul îşi propune să înceapă play-out-ul cu cât mai multe puncte, în acest moment având 33, opt mai puţine decât Sepsi, ocupanta locului 6, ultimul de play-off, şi nouă mai multe decât UTA Arad, care se află pe locul 15, primul retrogradabil direct.

Echipa antrenată acum de Florin Pîrvu a cucerit doar trei puncte în cele cinci meciuri din 2023, graţie victoriei cu Hermannstadt de pe teren propriu, scor 2-0, iar în etapa precedentă a pierdut meciul din deplasare cu Farul Constanţa, scor 0-2.

„Găzarii” au un parcurs oscilant în partidele de acasă, unde au bifat şase victorii, trei remize şi patru înfrângeri, iar golgheterii echipei sunt Gicu Grozav şi Christian Irobiso, fiecare cu câte şapte reuşite în această stagiune din SuperLiga.

CFR Cluj, locul 2 cu 53 de puncte, cu cinci mai puţine decât liderul Farul Constanţa, care are însă un meci în plus disputat, vine după remiza de pe teren propriu cu Lazio Roma, din manşa a doua a play-off-ului pentru optimile de finală din Conference League, scor 0-0.

În campionat, ardelenii pregătiţi de Dan Petrescu au bifat trei victorii şi două înfrângeri în partidele din acest an, iar în etapa precedentă s-au impus pe teren propriu în faţa celor de la FC Argeş, scor 3-1.

CFR Cluj este lider într-un clasament al meciurilor disputate în deplasare în acest sezon, cu 26 de puncte acumulate după opt victorii, două egaluri şi trei înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Rangelo Janga, cu cinci goluri.

„Vreau să iau campionatul, să ajung în grupele europene. Cel puţin un trofeu trebuie să luăm ca să fie bine, dar eu sunt conştient că va fi mult mai greu anul ăsta. Sper să găsesc jucători care să fie pregătiţi pentru o bătălie la Ploieşti. Va fi război şi acolo, un meci foarte greu”, a declarat Dan Petrescu.

În partida din tur dintre cele două echipe, disputată pe 1 octombrie 2022, CFR Cluj s-a impus pe propriul teren în faţa celor de la Petrolul Ploieşti, scor 1-0, graţie unui gol marcat în minutul 90+1 de Cristian Manea.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Petrolul - CFR Cluj.

Petrolul - CFR Cluj PsF2


Cotă 1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol