​Real Madrid - Atletico Madrid, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Spaniei, este programat, sâmbătă, 25 februarie, de la ora 19:30, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 4 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Madrid şi Atletico Madrid se întâlnesc într-un nou episod din El Derbi Madrileno, care are un istoric de peste 100 de ani (primul meci a avut loc în 1906 într-o ligă regională, iar prima partidă din campionatul naţional s-a disputat în 1929), întrerupt doar de Războiul Civil Spaniol (1936-1939) şi de perioadele în care „plăpumarii” au evoluat în liga secundă (1930-1934 şi 2000-2002).

Real Madrid este pe locul 2 în campionat, cu 51 de puncte, cu opt puncte mai puţine decât liderul Barcelona, dar vine cu moralul ridicat după victoria spectaculoasă din Champions League, 5-2 pe terenul lui Liverpool, în prima manşă din optimile de finală.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a fost angrenată, în 2023, în Supercupa Spaniei, turneu final desfăşurat la Riad, în Arabia Saudită, unde a pierdut finala cu Barcelona, scor 1-3, şi în Campionatul Mondial al Cluburilor, unde a triumfat după 5-3 cu Al Hilal în ultimul act al competiţiei desfăşurate la Tanger şi Rabat, în Maroc.

În LaLiga, unde a bifat trei victorii, o remiză şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri, Real Madrid are cea mai puternică ofensivă, cu 46 de goluri înscrise, golgheterul echipei fiind Karim Benzema, cu 11 reuşite, cu patru mai puţine decât cel mai bun marcator din campionat, Robert Lewandwski (Barcelona).

Pe teren propriu, „galacticii” sunt invincibili în acest sezon de campionat, cu şapte victorii şi trei rezultate de egalitate.

Atletico Madrid, locul 4 cu 41 de puncte, cu unul peste următoarea clasată, Betis Sevilla, luptă pentru o clasare pe poziţiile de Champions League (1-4) şi vine pe Santiago Bernabeu după patru victorii şi o remiză în ultimele cinci partide din LaLiga.

Echipa antrenată de Diego Simeone are a doua cea mai bună defensivă din campionat, cu 17 goluri încasate (la fel ca Real Madrid, doar Barcelona a primit mai puţine, şapte), iar cei mai buni marcatori ai „plăpumarilor” sunt Antoine Griezmann şi Alvaro Morata , fiecare cu câte şapte goluri în LaLiga.

În meciurile disputate în această stagiune în deplasare, Atletico Madrid are şapte victorii, două egaluri şi două înfrângeri.

În partida tur, disputată pe 18 septembrie 2022, Real Madrid s-a impus pe terenul lui Atletico Madrid cu 2-1, după golurile marcate de Rodrygo (18) şi Valverde (36), respectiv, Hermoso (81).

Cele două echipe s-au întâlnit cel mai recent în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, într-o singură manşă, disputată pe 26 ianuarie 2023 pe Santiago Bernabeu, iar Real Madrid a trecut de Atletico Madrid cu 3-1, după prelungiri, goluri marcate de Rodrygo (79), Benzema (103) şi Vini Jr (120+1), respectiv, Morata (19).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Real Madrid - Atletico Madrid.

Real Madrid - Atletico Madrid GG


Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol