Manchester United - Barcelona, meci contând pentru manşa a doua din play-off-ul pentru optimile de finală din Europa League, este programat, joi, 23 februarie, de la ora 22:00, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Manchester United şi Barcelona se întâlnesc în meciul serii din Europa League, după remiza spectaculoasă de acum o săptămână, de pe Camp Nou, scor 2-2 (Marcos Alonso 50, Raphinha 76, respectiv, Rashford 52, Kounde 59a).

Manchester United vine după o victorie în Premier League, 3-0 acasă cu Leicester, succes care i-a consolidat locul 3 în clasament, la o distanţă de cinci puncte faţă de liderul Arsenal.

„Diavolii” sunt calificaţi în finala EFL Cup, acolo unde o vor întâlni Newcastle United, la Londra, pe Wembley, la doar trei zile după returul cu Barcelona.

În Europa League, echipa antrenată de Erik ten Hag a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Real Sociedad şi din care au mai făcut parte Sheriff Tiraspol şi Omonia Nicosia, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Manchester United are în palmares un trofeu Europa League, cucerit în ediţia 2016-2017, după 2-0 în finala de la Stockholm cu Ajax Amsterdam, iar în 2021 a ajuns din nou în ultimul act al competiţiei, când a pierdut în faţa lui Villarreal, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 10-11 după executarea loviturilor de departajare.

Barcelona a câştigat, la rândul ei, meciul disputat după prima manşă cu Manchester United, 2-0 pe teren propriu cu Cadiz, şi este lider în LaLiga, cu un avans de opt puncte faţă de marea rivală Real Madrid.

Echipa pregătită de Xavi Hernandez a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 3 o grupă din Champions League, după Bayern Munchen şi Inter Milano, dar peste Viktoria Plzen, cu două victorii, o remiză şi trei înfrângeri.

Catalanii nu au nici măcar un succes în Europa League, competiţie în care nu au trecut niciodată mai departe de semifinale, fază în care s-au oprit de patru ori, ultima oară în 2011.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară într-o „dublă” europeană în sezonul 2018-2019 din Champions League, când Barcelona a câştigat ambele manşe în faţa lui Manchester United, 1-0 pe Old Trafford şi 3-0 pe Camp Nou.

Barcelona şi Manchester United s-au întâlnit în şi în două finale din Champions League, catalanii câştigând de fiecare dată în faţa britanicilor, 2-0 pe Olimpico din Roma în 2009 şi 3-1 pe Wembley din Londra în 2011.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester United - Barcelona.

Manchester United - Barcelona
X2
Cotă
1.62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime