Eintracht Frankfurt - Napoli, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 21 februarie, pe Waldstadion, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Eintracht Frankfurt şi Napoli se întâlnesc într-unul dintre cele mai intersante meciuri din această fază competiţiei, niciuna dintre cele două echipe nefiind obişnuită cu „primăvara europeană”.

Eintracht Frankfurt s-a calificat în acest sezon de Champions League în calitate de deţinătoare a trofeului Europa League, cucerit în ediţia 2021-2022 după o finală cu Glasgow Rangers, câştigată după executarea loviturilor de departajare.

Eintracht Frankfurt a terminat pe locul 2 o grupă cu Tottenham, Olympique Marseille şi Sporting Lisabona, dar a avut golaveraj negativ, cu şapte goluri marcate şi opt primite.

În Bundesliga, unde ocupă locul 6, la doar două puncte de poziţiile de Liga Campionilor, echipa antrenată de Oliver Glasner a câştigat ultima partidă, 2-0 acasă cu Werder Bremen, iar în Cupa Germaniei tocmai s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei după 4-2 pe teren propriu cu divizionara secundă Darmstadt.

De menţionat că Eintracht Frankfurt a câştigat toate cele patru meciuri disputate pe teren propriu în 2023.

Eintracht Frankfurt a jucat o finală de Liga Campionilor, în ediţia 1959-1960, pierdută în faţa lui Real Madrid, scor 3-7 pe Hampden Park din Glasgow.

Napoli, liderul detaşat din Serie A (15 puncte peste a doua clasată, Inter Milano), vine după o serie de şapte victorii consecutive în campionat, interval în care a fost eliminată surpinzător din Cupa Italiei, de Cremonese, după executarea loviturilor de departajare.

În actuala ediţie din UEFA Champions League, echipa antrenată de Luciano Spalletti a câştigat o grupă cu Liverpool, Ajax Amsterdam şi Glasgow Rangers, având un golaveraj impresionant, 20 de goluri marcate şi şase primite.

Napoli a mai jucat de trei ori în optimile de finală ale Ligii Campionilor (2011-2012, 2016-2017 şi 2019-2020), dar nu a trecut niciodată mai departe, fiind eliminată, pe rând, de Chelsea, Real Madrid şi Barcelona.

Cele două echipe s-au mai întâlnit într-o singură „dublă” europeană, în optimile de finală al sezonului 1994-1995 din Cupa UEFA, iar Eintracht Frankfurt a mers mai departe după două victorii cu 1-0 în faţa lui Napoli, atât pe teren propriu, cât şi în deplasare.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Eintracht Frankfurt - Napoli.

Eintracht Frankfurt - Napoli
X2
Cotă
1.35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime